Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επρόκειτο να παραστεί στα εγκαίνια της «Γέφυρας των Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου» στα Άδανα της νότιας Τουρκίας, ωστόσο σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που έκανε νωρίτερα το προεδρικό μέγαρο της γειτονικής χώρας αποφάσισε, τελικά, να μην παρευρεθεί.

Αντ’ αυτού, συμμετείχε στα εγκαίνια της γέφυρας μέσω τηλεδιάσκεψης από το γραφείο του, που φαίνεται να είναι και ο τρόπος που προτιμά πλέον για να μειώσει τις ολοένα και αυξανόμενες φήμες για την υγεία του.

Σε φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύονται, ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται καθήμενος από το προεδρικό γραφείο του να προβαίνει σε δηλώσεις.

Το επεισόδιο ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης. Ο Ερντογάν επρόκειτο να δώσει μεγάλης διάρκειας συνέντευξη σε δύο τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, λιγότερο από 20 ημέρες πριν από τις εκλογές και αφού έκανε τρεις δημόσιες εμφανίσεις σε ισάριθμες πόλεις μέσα στην ίδια ημέρα.

Η εκπομπή καθυστέρησε χωρίς εξηγήσεις για μιάμιση ώρα και διακόπηκε αιφνιδιαστικά στο δέκατο λεπτό.

Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε στην οθόνη ένα τέταρτο αργότερα, φανερά καταβεβλημένος, περικόπτοντας τη συνέντευξη και εξηγώντας ότι πάσχει από «ιογενή γαστρεντερίτιδα».

Ακολούθησε ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας της Άγκυρας που έδινε τέλος στις φήμες περί επιδείνωσης της υγείας του προέδρου της χώρας. «Η υγεία του προέδρου είναι καλή και θα συνεχίσει το καθημερινό του πρόγραμμα το συντομότερο δυνατόν», ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαρετίν Κοτσά.