Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στόχο να αυξήσει στα 160 δισ. ευρώ τις επενδύσεις για την ενίσχυση της τεχνολογικής της προόδου, επισήμανε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Μια νέα πλατφόρμα για την ενίσχυση των στρατηγικών τεχνολογιών στην ΕΕ ανακοίνωσε η ίδια η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιλώντας για ένα νέο εργαλείο που ονομάζεται «STEP» (Strategic Technologies for Europe Platform), το οποίο σχεδιάστηκε για να τονώσει τις επενδύσεις σε κρίσιμες τεχνολογίες και να διασφαλιστεί ότι οι εταιρείες αναπτύσσονται και ακμάζουν εντός της Ένωσης.

Η βλέψη για υπεροχή της Ευρώπης, είναι αντικείμενο που πρέπει να βασίζεται στην σύμπραξη του ιδιωτικού κεφαλαίου με τα θεσμικά όργανα, όπως η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία μάλιστα αναφέρθηκε και στην οικονομική αρωγή των 50 δισ. που προορίζονται σε βάθος τετραετίας για την Ουκρανία.

«Συνολικά περιμένουμε πως με τη ενίσχυση και την προσέλκυση ιδιωτικού κεφαλαίου, αυτό έχει κρίσιμη σημασία, θα έχουμε ως αποτέλεσμα μια επενδυτική δυνατότητα 160 δισεκατομμυρίων ευρώ», δήλωσε μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Κομισιόν.