Η κηδεία του Ναέλ, ο θάνατος του οποίου από πυρά αστυνομικού την Τρίτη αποτέλεσε θρυαλλίδα για βίαιες ταραχές σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, δήλωσε σήμερα ο Πατρίκ Ζαρί, δήμαρχος της Ναντέρ, από όπου καταγόταν ο 17χρονος Γάλλος Ναέλ.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να περιβάλλουμε αυτή την οικογένεια, αυτή τη μητέρα που θα θάψει το παιδί της αύριο», είπε ο Ζαρί μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης.

Μακρόν: «Μαζέψτε τα παιδιά σας»

Σε δηλώσεις του για τη δολοφονία του Ναέλ το πρωί της Τρίτης, ο Μακρόν κατήγγειλε την «απαράδεκτη εκμετάλλευση του θανάτου του εφήβου», αναφερόμενος στα επεισόδια του Παρισιού και εξήγγειλε μέτρα για την καταστολή των κινητοποιήσεων.

Ο ένοικος των Ηλυσίων καταδίκασε τη βία που έχει ξεσπάσει, προσθέτοντας ότι η παρούσα κατάσταση είναι «αδικαιολόγητη».

Προανήγγειλε επίσης μια σειρά μέτρων για να προσπαθήσει να ηρεμήσει τα οξυμένα πνεύματα, όπως, η παρουσία περισσότερων αστυνομικών στους δρόμους της χώρας.

Επιπλέον, κάλεσε τους γονείς να κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι, υπογραμμίζοντας ότι: «Δεν είναι ευθύνη του κράτους, αλλά των γονιών να τα κρατήσουν μακριά από τις ταραχές. Καλώ όλους τους γονείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα οργανωμένων ομάδων αλλά και πολλών νέων ανθρώπων. Το ένα τρίτο των συλληφθέντων χθες το βράδυ ήταν νέοι και έφηβοι . Κάνω έκκληση στους γονείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν είναι ο ρόλος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας να πάρει τη θέση τους».