Σε αλλαντίαση οφέιλεται ο θάνατος μιας Ελληνίδας που παραθέριζε στη Γαλλία, σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, καθώς η είδηση έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Η γυναίκα κατέληξε λίγες ώρες αφότου γευμάτισε στο εστιατόριο «Tchin Tchin Wine Bar», στο Μπορντό με τον σύζυγό της και τον πατέρα της, οι οποίοι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο. Παράλληλα τουλάχιστον δέκα ακόμα άτομα φαίνεται ότι υπέστησαν δηλητηρίαση και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Οι θεράποντες ιατροί αναφέρουν ότι η κατάστασή τους είναι κρίσιμη. Συγκεκριμένα επτά νοσηλεύονται στην εντατική και πέντε δέχονται αναπνευστική θεραπεία.

Οι υγειονομικές Αρχές της χώρας, τονίζουν πως «όλες οι περιπτώσεις καταγράφηκαν στο ίδιο κατάστημα στο Μπορντό μεταξύ Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου και Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου 2023. Όλοι τους κατανάλωσαν σαρδέλες σε βάζα κατασκευασμένα από τον εστιάτορα». Προτρέπουν δε, όσους παρουσιάσουν συμπτώματα όπως η ναυτία, ο κοιλιακός πόνος, ο εμετός, η διάρροια, η έλλειψη όρασης, η ξηρότητα του στόματος και η παράλυση να απευθυνθούν άμεσα σε γιατρό.

«Όλοι οι ασθενείς που εισήχθησαν έλαβαν θεραπεία με αντιτοξίνες», ενημέρωσε ο Μπενζαμέν Κλουζό, γιατρός στο τμήμα ανάνηψης σημειώνοντας πως όσοι διαγνώστηκαν με πρόβλημα είναι πιθανό να ταλαιπωρηθούν μέχρι και δύο εβδομάδες, διότι δεν καταστρέφεται το βακτήριο, απλώς δεν του επιτρέπεται να επεκταθεί περαιτέρω στον οργανισμό.

*Κεντρική φωτογραφία: Instagram