Σοκαρισμένη παραμένει η γερμανική κοινή γνώμη εδώ και δύο εβδομάδες, καθώς το Σάββατο 11 Μαρτίου εξαφανίστηκε ένα δωδεκάχρονο κορίτσι στο δυτικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Το πτώμα της Λουίζας βρέθηκε την επόμενη ημέρα σε μια δασώδη περιοχή σε σχετικά κοντινή απόσταση από το σπίτι της. Μετά την έρευνα, αποδείχθηκε πως το στυγερό έγκλημα διέπραξαν δύο φίλες της άτυχης Λουίζας.

Πρόκειται για δύο κορίτσια, ηλικίας 12 και 13 ετών που, ενώ αρχικά είχαν αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη, τελικά ομολόγησαν όταν η αστυνομία διαπίστωσε αντιφάσεις στις ιστορίες τους.

Αποτροπιασμό προκαλεί ωστόσο το γεγονός ότι λίγες ώρες μετά την ανεύρεση της σορού, η μία δράστης (η 13χρονη) ανήρτησε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok στο οποίο χορεύει.

Για την ώρα, δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα ακριβή κίνητρα της δολοφονίας, αλλά η άτυχη Λουίζα είχε δηλώσει ότι δεχόταν bullying στο σχολείο. Παράλληλα, οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα με τις δύο ύποπτες και τις οικογένειές τους να έχουν ήδη μετεγκατασταθεί.

Να σημειωθεί πως η 12χρονη και η 13χρονη δεν θα δικαστούν, καθώς είναι κάτω από την ηλικία ποινικής ευθύνης στη Γερμανία (τα 14 έτη).