Το αποτρόπαιο βίντεο έχει προκύψει από τη στιγμή που ένοπλοι της Χαμάς μπήκαν σε ένα ισραηλινό συγκρότημα, τραυματίζοντας πολλές γυναίκες στρατιώτες με χειροβομβίδες πριν τις εκτελέσουν βάναυσα σε κοντινή απόσταση καθώς σκύβονταν πίσω από ένα γραφείο.

Το βίντεο της Χαμάς

Το βίντεο, που καταγράφηκε από έναν εισβολέα της Χαμάς χρησιμοποιώντας μια κάμερα GoPro, έδειχνε τη στιγμή που οι τρομοκράτες εισέβαλαν σε ένα συνοριακό φυλάκιο των Ισραηλινών δυνάμεων εν μέσω της ανελέητης αιφνιδιαστικής τους επίθεσης το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Ένοπλοι της Χαμάς φαίνονται να τρέχουν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο έχοντας μόλις πετάξει μια χειροβομβίδα στον κλειστό χώρο.

«Αντί να αιχμαλωτίσει τους στρατιώτες, όπως θα απαιτούσε το διεθνές δίκαιο, ο τρομοκράτης παραμερίζει μια καρέκλα για να πυροβολήσει σε κενή περιοχή και να τους εκτελέσει», έγραψε η South First Responders στο Telegram.

«Δεν τελειώνει εδώ. Οι τρομοκράτες πυροβολούν ξανά. Εν μέσω των τελευταίων λαχανιασμών των στρατευσίμων, ο τρομοκράτης πυροβολεί μια τελευταία βολή για να τους εκτελέσει. «Οι τρομοκράτες της Χαμάς πραγματοποίησαν εκ προθέσεως εκτελέσεις τραυματισμένων στρατιωτών κατά ευθεία παραβίαση του βασικού διεθνούς δικαίου», κατέληξε η ομάδα.

Το οδυνηρό βίντεο παρέχει ακόμη περισσότερες αποδείξεις για τη βαρβαρότητα των επιθέσεων της Χαμάς το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Καθώς οι South First Responders και άλλες ισραηλινές ομάδες ασφαλείας και διάσωσης χτενίζουν τους δρόμους των πόλεων και των πόλεων που περιβάλλουν τη Γάζα, συνεχίζουν να βρίσκουν περισσότερα πτώματα. Περισσότεροι από 1.400 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί στις επιθέσεις της Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου, ισχυρίζονται ισραηλινοί αξιωματούχοι, προσθέτοντας τη Δευτέρα ότι τουλάχιστον 199 όμηροι συνελήφθησαν πίσω στη Γάζα, υψηλότεροι από προηγούμενες εκτιμήσεις. Ο στρατός δεν διευκρίνισε εάν ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει και ξένους.

Τώρα, ο ισραηλινός στρατός ανταποκρίνεται με τον ίδιο τρόπο, διεξάγοντας μια ανελέητη εκστρατεία βομβαρδισμών στόχων σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 2.750 Παλαιστινίων από το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Η πρεσβευτής του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο προσπάθησε σήμερα να υπερασπιστεί τους βάρβαρους βομβαρδισμούς των Παλαιστινίων από τον στρατό της, υποστηρίζοντας ότι ο Ισραηλινός Στρατός τουλάχιστον προειδοποίησε τους κατοίκους της Γάζας ότι οι επιθέσεις έρχονται. Η Τζίπι Χοτοβέλι, 44, έδωσε μια παθιασμένη και προκλητική ομιλία, επισημαίνοντας ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς εξαπέλυσαν τις επιθέσεις τους χωρίς καμία προειδοποίηση και έσφαξαν αθώους, άοπλους Ισραηλινούς πολίτες.

«Η Χαμάς είναι υπεύθυνη για κάθε ζημιά που θα συμβεί στη Γάζα στους δικούς της ανθρώπους. Αν δούμε αθώους ανθρώπους να σκοτώνονται στη Γάζα, η Χαμάς είναι υπεύθυνη», είπε. «Δεν είναι ευθύνη του Ισραήλ – δεν έχουμε καμία υποχρέωση να φέρουμε νερό στη Γάζα. 1.300 Ισραηλινοί στοχοποιήθηκαν, σφαγιάστηκαν… δεν είχαν 24 ώρες για να φύγουν ή να προστατευτούν ».

Αργότερα, όταν ωθήθηκε από έναν συνεντευκτή του BBC Radio 4 για ισχυρισμούς ότι το Ισραήλ επιβάλλει συλλογική τιμωρία στον παλαιστινιακό λαό, ο Hotovely αντεπιτέθηκε, αναφέροντας τους βομβαρδισμούς με χαλί της Βασιλικής Αεροπορίας στις γερμανικές πόλεις εν μέσω μιας πικρής εκστρατείας για να νικήσει τη Ναζιστική Γερμανία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

‘600.000 Γερμανοί σκοτώθηκαν στις επιθέσεις σας στο Αμβούργο και τη Δρέσδη. Γιατί; Γιατί ήξερες ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να νικήσεις τους Ναζί», δήλωσε. «Δίνουμε στους ανθρώπους στη Γάζα την ευκαιρία (να φύγουν) που (οι Ισραηλινοί) δεν τους δόθηκε ποτέ… τους έσφαξαν στα κρεβάτια τους», κατέληξε.

Τώρα, το Ισραήλ αναμένεται ευρέως να ξεκινήσει μια χερσαία επίθεση για να σκοτώσει τους ηγέτες της Χαμάς, να ανακτήσει αιχμαλώτους και να καταστρέψει τη στρατιωτική υποδομή της οργάνωσης, μεγάλο μέρος της οποίας βρίσκεται σε κατοικημένες περιοχές.

Οι μάχες δρόμο προς δρόμο πιθανότατα θα προκαλούσαν αυξανόμενα θύματα και στις δύο πλευρές. Το Ισραήλ διέταξε περισσότερους από 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιους – σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού της επικράτειας – να εγκαταλείψουν την πόλη της Γάζας και τη γύρω περιοχή για το νότο του θύλακα. Ο στρατός λέει ότι προσπαθεί να απομακρύνει τους αμάχους εν όψει μιας μεγάλης εκστρατείας κατά της Χαμάς στο βορρά, όπου λέει ότι οι μαχητές έχουν εκτεταμένα δίκτυα σηράγγων και εκτοξευτών πυραύλων. Εν τω μεταξύ, η Χαμάς προέτρεψε τους ανθρώπους στη Λωρίδα της Γάζας να μείνουν στα σπίτια τους και ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε την Κυριακή φωτογραφίες που είπε ότι δείχνουν ένα οδόφραγμα της Χαμάς που εμποδίζει την κυκλοφορία προς νότο.

Τα νοσοκομεία στη Γάζα αναμένεται να ξεμείνουν από καύσιμα γεννήτριας τις επόμενες 24 ώρες, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων ασθενών, σύμφωνα με τον ΟΗΕ ο μοναδικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής της Γάζας που έκλεισε λόγω έλλειψης καυσίμων, αφού το Ισραήλ έκλεισε πλήρως την περιοχή μήκους 25 μιλίων. μετά την επίθεση της Χαμάς.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είπε ότι τα νοσοκομεία «ξεχειλίζουν» καθώς οι άνθρωποι αναζητούν ασφάλεια. «Ανησυχούμε για τα κρούσματα ασθενειών λόγω μαζικών εκτοπισμών και κακής ποιότητας νερού και υγιεινής», ανέφερε. Τέσσερα νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα δεν λειτουργούν πλέον και 21 έχουν λάβει ισραηλινές εντολές για εκκένωση. Οι γιατροί αρνήθηκαν, λέγοντας ότι αυτό θα σήμαινε θάνατο για βαρέως πάσχοντες ασθενείς και νεογέννητα σε αναπνευστήρες.

Ο ΠΟΥ είπε ότι οι ελλείψεις νερού που προκαλούνται από την απόφαση του Ισραήλ να διακόψει την παροχή νερού, σε συνδυασμό με την έλλειψη καυσίμων για αντλίες και σταθμούς αφαλάτωσης, θέτουν σε κίνδυνο χιλιάδες ασθενείς στα νοσοκομεία. «Το νερό είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής στους θαλάμους εσωτερικών ασθενών, στα χειρουργεία και στα τμήματα επειγόντων περιστατικών.

Είναι απαραίτητο για την πρόληψη των νοσοκομειακών λοιμώξεων και για την πρόληψη των εστιών στα νοσοκομεία», ανέφερε ο ΠΟΥ. Το Ισραήλ έχει πει ότι η πολιορκία δεν θα αρθεί έως ότου η Χαμάς απελευθερώσει όλους τους αιχμαλώτους.

Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός διέταξε τους κατοίκους να εκκενώσουν 28 κοινότητες κοντά στα λιβανικά σύνορα μετά την αύξηση των διασυνοριακών πυρών μεταξύ του Ισραήλ και της λιβανικής μαχητικής ομάδας Χεζμπολάχ. Η στρατιωτική διαταγή επηρεάζει πόλεις που βρίσκονται σε απόσταση 1,2 μιλίων από τα σύνορα.

Ο αντιναύαρχος Daniel Hagari, εκπρόσωπος του στρατού, είπε ότι η εκκένωση θα επιτρέψει στις ισραηλινές δυνάμεις να επιχειρήσουν με μεγαλύτερο γεωγραφικό πλάτος. «Το Ισραήλ είναι έτοιμο να λειτουργήσει σε δύο μέτωπα, και ακόμη περισσότερα», είπε. «Αν η Χεζμπολάχ κάνει το λάθος να μας δοκιμάσει, η απάντηση θα είναι θανατηφόρα». Ο Tzachi Hanegbi, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ, προειδοποίησε επίσης την τρομοκρατική ομάδα που υποστηρίζεται από το Ιράν να εγκαταλείψει τη δημιουργία ενός δεύτερου μετώπου μάχης – ή να υπολογίσει την «καταστροφή του Λιβάνου».

Οι ισραηλινές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από την αυξανόμενη ανάπτυξη αμερικανικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή και την κλήση περίπου 360.000 εφέδρων, έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος των συνόρων της Γάζας και πραγματοποίησαν γεωτρήσεις για μια ευρεία εκστρατεία εξάρθρωσης της μαχητικής ομάδας, όπως είπε το Ισραήλ. Το Ισραήλ είπε ότι έχει ήδη πλήξει δεκάδες στρατιωτικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένων κέντρων διοίκησης και εκτοξευτών πυραύλων, και επίσης σκότωσε διοικητές της Χαμάς. Όμως τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προειδοποιήσει ότι ένα «φάντασμα θανάτου» πλανάται πάνω από τη Γάζα, όπου εκατομμύρια είναι εγκλωβισμένοι εν μέσω της ολοκληρωτικής πολιορκίας του Ισραήλ που εμποδίζει τα τρόφιμα, το νερό, τα φάρμακα και τα καύσιμα να φτάσουν στον θύλακα.

Απτόητος από τα σχόλια των παρατηρητών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τις τελευταίες ημέρες, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι προετοιμάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να ξεκινήσει η χερσαία επίθεση, με σχεδόν 400.000 στρατιώτες να ετοιμάζονται για μάχη στη Γάζα. Είπε απειλητικά: «Είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση για να νικήσουν τα αιμοδιψή τέρατα που ξεσηκώθηκαν εναντίον μας για να μας καταστρέψουν.

Η Χαμάς νόμιζε ότι θα διαλυθούμε – θα κατεδαφίσουμε τη Χαμάς». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κανόνες εμπλοκής του ισραηλινού στρατού έχουν «χαλαρώσει» για επίθεση από ξηρά, αέρα και θάλασσα, ώστε να επιτραπούν λιγότεροι έλεγχοι πριν από τον πυροβολισμό.

Πηγή: DailyMail