Το τραγούδι Paranoia των Black Sabbath θα μπορούσε να χαρακτηρίζει άνετα τον Βλάντιμιρ Πούτιν και να είναι το αγαπημένο του τραγούδι. Ο λόγος; Μα γιατί ο Ρώσος ηγέτης είναι παρανοϊκός, όχι μόνο ως προς τους πολέμους που κάνει, αλλά και στην καθημερινότητα που είναι περίκλειστη με μεγάλα τείχη και μέσα τους κατοικεί ο αέναος φόβος.

Ο 35χρονος Γκλεμπ Καρακούλοφ είναι ηγέτης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας και ήταν για χρόνια στην προσωπική φρουρά του Πούτιν, μέχρι που η εισβολή στην Ουκρανία τον έκανε να συνειδητοποιήσει – λίγο αργά κ. Γκλεμπ ε; – ότι ο Ρώσος ηγέτης είναι ένας εγκληματίας πολέμου.

Έτσι, αποχώρησε από τη φρουρά και διέφυγε στην Κωνσταντινούπολη για να γλυτώσει τον θάνατο. Κι αφού βρίσκεται σε ζώνη ασφαλείας, μπορεί να μοιραστεί όσα είδε στη διάρκεια της θητείας του στο πλευρό του Πούτιν.

Ο Καρακούλοφ δούλευε από το 2009 στη φρουρά του Πούτιν και διέφυγε απ’ αυτήν τον Οκτώβριο του 2022, όταν ο Πούτιν ετοιμαζόταν για ένα ταξίδι στο Καζακστάν και ζήτησε να του φτιάξουν το δικό του καταφύγιο για βόμβες.

Μαζί του, ο Καρακούλοφ πήρε τη γυναίκα και την κόρη του στην Κωνσταντινούπολη και όπως εξηγεί, δεν φοβάται ότι θα τον κυνηγήσουν άλλο γιατί δεν είναι ο μοναδικός που έχει κάνει αυτή τη διαδρομή. «Έχουν πάει να ενοχλήσουν τους συγγενείς μπου, αλλά υπάρχουν τόσοι μηχανικοί σαν και μένα, ένας πάνω ένας κάτω, μικρή σημασία έχει». Αρκεί όμως να μην ξαναπατήσει στη Ρωσία.

Ο ειδικός θάλαμος και τα πυρηνικά

Ο Καρακούλοφ έχει, μεταξύ άλλων, εγκαταστήσει ειδικές μονάδες επικοινωνίας στα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα, τα γιοτ και τα τρένα που έχει χρησιμοποιήσει ο Πούτιν σε αυτά τα 13 χρόνια. Τα τρένα είναι τα αγαπημένα του, γιατί δεν ανιχνεύονται σε κάποιο ραντάρ και μπορεί να περάσει απαρατήρητος.

«Σε κάθε ταξίδι παίρνει πάντα μαζί του έναν τηλεφωνικό θάλαμο, απ’ όπου κάνει τηλεφωνικές κλήσεις απόρρητης φύσεως και ξέρει ότι θα παραμείνουν τέτοιες. Ο θάλαμος είναι φτιαχμένος από άριστα ηχομονωτικά υλικά και έχει ύψος 2.5 μέτρα. Ταξιδεύει πάντα μαζί με τον Πούτιν, πακέτο με την πυρηνική του βαλίτσα, με την οποία μπορεί να εξαπολύσει ατομικό πόλεμο».

Όπως αποκαλύπτει η Daily Mail, στην κατάθεσή του στο Dossier, ένα ανεξάρτητο μέσο, ο Καρακούλοφ αναφέρει ότι ο Πούτιν είναι παρανοϊκός όταν πρόκειται για την προσωπική του ασφάλεια και έχει διαρκώς φόβο πως θα επιχειρήσουν να τον δολοφονήσουν. Ειδικά μετά την εισβολή στην Ουκρανία, αποφεύγει να ταξιδεύει και περνάει τον περισσότερο χρόνο του κλεισμένος στο καλά προστατευμένο καταφύγιό του. Ακόμα κι όταν ταξιδεύει, ο Πούτιν κουβαλάει ένα ειδικό κουτί που αποτρέπει το hacking και την διαρροή των συνομιλιών του.

Ο Καρακούλοφ ήταν ο δεύτερος ανώτερος στην ιεραρχία της φρουράς του Πούτιν μετά τον Βίκτορ Ζολότοβ, και είχε πρόσβαση σε όλες τις επικοινωνίες του.

Ο Πούτιν έχει την απαίτηση από τη φρουρά του να τον αποκαλούν «αφεντικό», κάτι που θυμίζει αρκετά Εσκομπάρ, ο οποίος έφερε τους τίτλους El Jefe και El Patron.

Ενημερώνεται μόνο από τους συμβούλους του

Η παράνοια του επιβεβαιώνεται από το ότι «σε όλα τα χρόνια που υπηρέτησα εκεί, δεν τον είδα ποτέ να κρατάει τηλέφωνο. Δεν χρησιμοποιεί κινητό ή το Internet. Η πληροφόρησή του βασίζεται στον κοντινό του κύκλο, κάτι που σημαίνει ότι ζει μέσα σε μια σκούπα πληροφοριών, σε μια φούσκα».

Αν αυτό είναι μια απόλυτη πραγματικότητα, αντιλαμβάνεται κανείς πως ο Πούτιν λαμβάνει αποφάσεις τα τελευταία χρόνια βασιζόμενος στην φιλτραρισμένη πληροφόρηση των συμβούλων του και στον τρόπο που ερμηνεύουν αυτοί κάποια γεγονότα. Είναι πιθανό όλη η εισβολή στην Ουκρανία να είναι προϊόν μιας λάθος ερμηνείας!

Εκτός από τον φόβο να δολοφονηθεί, ο Πούτιν έχει τεράστιο φόβο για τον κορωνοϊό. «Έχουμε ένα δωμάτιο απομόνωσης στο οποίο μένουμε αυστηρά για δύο εβδομάδες πριν έρθουμε σε επαφή μαζί του. Έχουν υπάρξει υπάλληλοι που καθαιρέθηκαν επειδή δεν τήρησαν αυτές τις δύο εβδομάδες. Όσοι τις τήρησαν, κρίθηκαν καθαροί και τους επετράπη να βρεθούν στο ίδιο δωμάτιο με τον Πούτιν».

Ο Καρακούλοφ ρωτήθηκε και για τις φήμες που κυκλοφορούν πως ο Πούτιν είναι βαριά άρρωστος και σε τερματικό στάδιο. «Δεν έχει συζητηθεί ποτέ κάτι τέτοιο μπροστά μου. Αν έχει θέματα υγείας, πρέπει να είναι λόγω ηλικίας. Αλλά πιθανότατα δεν έχει. Δεν θα είναι κάτι σοβαρό, υποθέτω. Μέχρι το 2020 πήγαινε πολλά ταξίδια. Από τότε μένει στο καταφύγιο και έχει κάνει το πολύ τρία ταξίδια ανά έτος. Ακύρωσε πολλά και απ’ αυτά μόνο ένα ή δύο ακυρώθηκαν για λόγους υγείας. Είναι σε καλύτερη κατάσταση από πολλούς ανθρώπους στην ηλικία του. Κάνει κάθε χρόνο check up».

Ανάμεσα σε όσα είπε, ο Καρακούλοφ αποκάλυψε ότι ο Πούτιν έχει ένα παλάτι αξίας 1 δισεκατομμυρίου στο Γκελέντζικ στη Μαύρη Θάλασσα και έχει αγοράσει ένα ιδιωτικό σκάφος Scheherazade.

Το κάλεσμα του Καρακούλοφ στα μέλη της φρουράς του Πούτιν

Μετά απ’ όσα είδε ο Καρακούλοφ, απηύθυνε κάλεσμα σε όσους έχουν θητεύσει στην FGS να μοιραστούν τις πληροφορίες που έχουν, να βγουν μπροστά, να υποστηρίξουν τη δική του πλευρά και να βοηθήσουν τους πολίτες να μάθουν την αλήθεια για τα εγκλήματα του Πούτιν.

«Είμαι σίγουρος ότι είχατε απορίες για τις πράξεις του ηγέτη, αλλά ο όρκος που σας ανάγκασαν να πάρετε και να εκτελείτε άκριτα τις εντολές του, δεν σας επιτρέπει να μιλήσετε. Όμως, αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία, είναι πέραν κάθε ορίου, σας δίνει κάθε δικαίωμα να μιλήσετε. Δεν πρέπει να ακολουθείτε και να υπηρετείτε έναν εγκληματία πολέμου, τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Έχει γίνει χρήση πολλών πυραύλλων, κατοικήσιμα κτήρια και σημαντικές υποδομές πολιτών έχουν χτυπηθεί. Πόσα ανώνυμα θύματα υπάρχουν σε αυτόν τον πόλεμο; Πόσα είναι παιδιά; Πόσοι ακόμα πρέπει να πεθάνουν για να σταματήσετε να ανέχεστε όλα αυτά; Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία, η καταστροφή, αυτός ο πόλεμος, η τρομοκρατία, η γενοκτονία των Ουκρανών, δεν περιγράφεται με λόγια. Είναι μια εγκληματική επίθεση. Ο Πρόεδρός μας είναι εγκληματίας πολέμου.

Ο Πρόεδρος έχει χάσει κάθε επαφή με τον κόσμο. Ζει σε μια πληροφοριακή φούσκα τα τελευταία χρόνια και περνάει τον χρόνο του στις κατοικίες του που τα μίντια αποκαλούν επιεικώς καταφύγια. Φοβάται παθολογικά για τη ζωή του. Έχει περιτριγυριστεί με αδιάβλητα σύνορα και καραντίνες. Γι’ αυτόν μετράει μόνο η ζωή του και οι ζωές των μελών της οικογένειας του.

Οι δικές σας ζωές δεν τον ενδιαφέρουν. Διαχωρίζει άντρες από την οικογένεια τους και τους στέλνει να σφαγιαστούν στην Ουκρανία, δείχνει πως δεν τον ενδιαφέρει καθόλου αυτό που συμβαίνει στις δύο χώρες, ότι φέρνει θάνατο σε Ρώσους και Ουκρανούς. Έχουμε ξεχάσε σε αυτή τη χώρα ότι η ζωή είναι το μέγιστο αγαθό. Αυτό θα συνεχίσει όσο μένουμε σιωπηλοί. Αυτός ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει και είναι καιρός να σπάσουμε τη σιωπή μας».