Σοκαριστικά είναι τα πλάνα που ταξιδεύουν από το Ισραήλ και την Ιερουσαλήμ σε όλο τον κόσμο και δείχνουν δύο ενόπλους να βγαίνουν από αυτοκίνητο και να ανοίγουν πυρ σε άτομα που περίμεναν σε στάση λεωφορείου.

Μία γυναίκα έχασε επί τόπου τη ζωή της και δύο άνδρες τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά και κατέληξαν κατά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

«Δύο τρομοκράτες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και ήταν οπλισμένοι ο ένας με Μ-16 και ο άλλος με πιστόλι» άνοιξαν πυρ εναντίον πολιτών που περίμεναν σε στάση λεωφορείου γύρω στις 07:40 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ Ντορόν Τόργκεμαν στους δημοσιογράφους, με το Ισραήλ να είναι πεπεισμένο ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η Χαμάς.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, οι δράστες, οι οποίοι εξουδετερώθηκαν, είναι αδέλφια. Πρόκειται για τους Μουράντ και Ιμπραϊμ Νάμερ, ηλικίας 38 και 30 ετών, που ζούσαν στην ανατολική Ιερουσαλήμ, συνδέονται με τη Χαμάς και είχαν εκτίσει στο παρελθόν ποινές φυλάκισης για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες.