Οργή και αποτροπιασμό σε όλες τις ΗΠΑ έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός 5χρονου παιδιού από τα χέρια του παππού του που το μαστίγωσε με ζώνη επειδή… λερώθηκε. Όπως μάλιστα αποκάλυψαν οι εισαγγελείς, το κοριτσάκι υφίστατο συνεχώς άγριους ξυλοδαρμούς σε βαθμό που παρουσίαζε τραύματα που συνήθως παρατηρούνται σε θύματα τροχαίων.

Ο Klent Elwoods, 62 ετών και η σύζυγός του Lisa Jones, 57 κατηγορούνται για φόνο πρώτου βαθμού. Η τραγική υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν περίπου μια εβδομάδα, όταν η αστυνομία δέχθηκε κλήση για ένα παιδί που δεν ανταποκρινόταν. Την κλήση στο 911 είχε κάνει ο ίδιος ο παππούς ο οποίος παραδέχθηκε στο τηλέφωνο ότι «έδερνα το παιδί και τώρα δεν ανταποκρίνεται».

Οι διασώστες βρήκαν το κοριτσάκι ολόγυμνο, ξαπλωμένο στον καναπέ και με εμφανή σημάδια κακοποίησης. Του έκαναν ΚΑΡΠΑ αλλά πέθανε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.

Η γιαγιά της είπε στην αστυνομία ότι η μικρή Jada λερωνόταν συχνά και ο παππούς της την είχε προειδοποιήσει ότι την επόμενη φορά που θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα την έδερνε. Η 5χρονη λέρωσε τα εσώρουχά της και ο 62χρονος παππούς της την έδειρε μέχρι θανάτου με μια ζώνη, προκαλώντας της εγκεφαλική αιμορραγία.

Όταν μπήκαν αστυνομικοί και διασώστες στο σπίτι του για να βοηθήσουν το παιδί, είχε το θράσος να τους πει «ίσως ήμουν λίγο σκληρός μαζί της».