Δημοσιεύτηκε το αρχείο που ταυτοποιεί τον Ντάνιελ Πένι, να κάνει κεφαλοκλείδωμα στον 30χρονο Τζόρνταν Νίλι την 1η Μαΐου, όταν βρίσκονταν στο τρένο F του Μανχάταν, αφαιρώντας του τελικά τη ζωή.

Στο βίντεο, στο οποίο περιέχονται βάναυσες εικόνες, φαίνεται επί πέντε λεπτά ο Νίλι, ο οποίος βρισκόταν στο πάτωμα του βαγονιού, με τον Πένι από πάνω του να αδυνατεί να αναπνεύσει από το σφίξιμο που δέχεται στο λαιμό. Δύο άλλοι άνδρες κρατούσαν τα χέρια του θύματος, μέχρι που αυτό σταμάτησε να κινείται, ενώ άλλοι επιβάτες γύρω τους φαίνεται να είναι σε αμηχανία.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι ο Τζόρνταν Νίλι είχε μπει στο βαγόνι του μετρό φωνάζοντας στους επιβάτες και ζητώντας τους κάτι να φάει ή να πιει κάτι, όμως δεν είχε επιτεθεί σε κάποιον. Οι δικηγόροι του Πένι, επισημαίνουν πάντως ότι ο πελάτης τους δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει. Την ημέρα του συμβάντος βέβαια, η αστυνομία έσπευσε στο σημείο και ανέκρινε τον Πένι, χωρίς να τον συλλάβει. Χρειάστηκαν δέκα ημέρες μέχρι η εισαγγελία του Μανχάταν να αντιδράσει και να απαγγείλει κατηγορίες εναντίον του.

Ο 30χρονος Τζόρνταν Νίλι ήταν γνωστή φυσιογνωμία στη Νέα Υόρκη: ένας άστεγος Αφροαμερικανός που συνήθιζε να μιμείται τις χορευτικές φιγούρες του Μάικλ Τζάκσον μέσα σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και συρμούς του μετρό.