Υποβρύχιο που χρησιμοποιείται για να μεταφέρει τουρίστες στο ναυάγιο του Τιτανικού αγνοείται στον Ατλαντικό Ωκεανό, σύμφωνα με το BBC.

Δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι επέβαιναν τη στιγμή που χάθηκε το υποβρύχιο, την ώρα που οι έρευνες συνεχίζονται.

Μικρά υποβρύχια μεταφέρουν κατά καιρούς τουρίστες που πληρώνουν για να επισκεφθούν το ναυάγιο του Τιτανικού, ενώ εν προκειμένω η περιήγηση κόστισε 125.000 δολάρια σε κάθε έναν από τους πέντε επιβάτες. Ο εκατομμυριούχος Χάρντινγκ ήταν ανάμεσα σε αυτούς.

Η κατάδυση, σε βάθος 4.000 μέτρων, ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει την περασμένη εβδομάδα και να ολοκληρωθεί την Πέμπτη. Η εταιρεία OceanGate Expeditions, πραγματοποίησε για πέμπτη φορά από την αρχή του χρόνου το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Χάμις Χάρντινγκ, τον CEO της Action Aviation στο Ντουμπάι, ο οποίος μία ημέρα πριν είχε ανακοινώσει μέσω facebook πως θα κάνει το ταξίδι και σήμερα ο θετός του γιος επιβεβαίωσε μέσω των κοινωνικών μέσων ότι αγνοείται.

«Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες για την βοήθεια που λάβαμε από πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες ανοιχτής θαλάσσης, στις προσπάθειές μας να αποκαταστήσουμε την επαφή με το σκάφος», δηλώνουν από πλευράς της εταιρείας αναφορικά με την αναζήτηση των επιβατών και του πληρώματος.

Το υποβρύχιο της Oceangate, πριν από δύο χρόνια άρχισε να μεταφέρει στο ναυάγιο μικρά πληρώματα που αποτελούνταν από απλούς πολίτες και επιστήμονες. Σημειώνεται πως η διάρκεια της κατάδυσης στο κουφάρι του Τιτανικού και η ανάδυση από αυτό διαρκούν οκτώ ώρες. Ο Τιτανικός προσέκρουσε σε ένα παγόβουνο στο παρθενικό ταξίδι του από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη, το 1912. Από τους 2.200 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.500. Το ακριβές σημείο του ναυαγίου εντοπίστηκε το 1985 και έκτοτε έχει ερευνηθεί λεπτομερώς.