Μία από τις πιο πολύκροτες δίκες στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών έφθασε σήμερα στο τέλος της. Ο Άλεξ Μέρντοου, ο γνωστός δικηγόρος που σκότωσε τη γυναίκα του και τον γιο του για να μην αποκαλυφθούν οι απάτες του, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Ο δράστης, γνωστός δικηγόρος, προερχόμενος από μια οικογένεια πασίγνωστων νομικών και εισαγγελέων της Νότιας Καρολίνας, διέπραξε το έγκλημα στις 7 Ιουνίου 2021, σκοτώνοντας με δύο διαφορετικά τουφέκια τα δύο μέλη της οικογένειάς του μέσα στο τεράστιο κτήμα του στο Κόλτον της Νότιας Καρολίνας, όπου πήγαιναν για να κυνηγήσουν αγριογούρουνα.

Ο δικαστής, απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο δήλωσε χαρακτηριστικά: «μου είναι αδύνατον να καταλάβω τη διπροσωπία ενός δικηγόρου που κάποτε αγόρευε στο δικαστήριο και τώρα βρέθηκε στην άλλη πλευρά, στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Υπενθυμίζω ότι ο Μέρντοου προέρχεται από μια δυναστεία νομικών, μια αξιοσέβαστη οικογένεια που είχε υπό τον έλεγχό της τη δικαιοσύνη σε αυτήν την περιοχή εδώ και έναν αιώνα». Μάλιστα, στο δικαστήριο όπου πραγματοποιήθηκε η δίκη υπήρχε κρεμασμένο ένα πορτρέτο του παππού του, το οποίο ο δικαστής διέταξε να απομακρυνθεί από την αίθουσα.

Απατεώνας, καταχραστής και δολοφόνος

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο 54χρονος Μέρντοου καταχράστηκε τεράστια χρηματικά ποσά από το δικηγορικό γραφείο όπου εργαζόταν, από τους φίλους του, ακόμη και από τους κληρονόμους της οικιακής βοηθού που σκοτώθηκε όταν σκόνταψε στον σκύλο της οικογένειας και έπεσε από τη σκάλα. Φέρεται ότι σκότωσε τη γυναίκα και τον γιο του σε μια προσπάθεια να μην αποκαλυφθούν οι απάτες του. Κατηγορείται επίσης για ασφαλιστική απάτη επειδή ζήτησε από έναν έμπορο ναρκωτικών να τον πυροβολήσει για να εισπράξει ο άλλος γιος του την ασφάλεια ζωής.

Ο Μέρντοου παραδέχεται τις κλοπές, τις οποίες λέει ότι διέπραξε για να πληρώνει τα οπιοειδή στα οποία ήταν εθισμένος αλλά και για να καλύψει τις απώλειες από τις κακές επενδύσεις του. Εντούτοις, δεν ομολόγησε ποτέ τις δολοφονίες της γυναίκας και του γιου του, επιμένοντας στην αθωότητά του. Οι ένορκοι όμως δεν πείστηκαν και μέσα σε μόλις τρεις ώρες ανακοίνωσαν την ετυμηγορία τους η οποία ένοχος με τον δικαστή να τον καταδικάζει σε δις ισόβια.