Το σκάνδαλο Χάιμε ντελ Μπούργκο και Λετίθια για τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας δεν φαίνεται να έχει τέλος. Στις αρχές αυτού του μήνα, ο πρώην γαμπρός της βασίλισσας Λετίθια, που παντρεύτηκε την αδερφή της κατά τη διάρκεια των ετών 2012-2014, ανέβασε, κατά λάθος ή ίσως και όχι, και στη συνέχεια διέγραψε μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter, υπονοώντας ότι υπήρχε μια τρυφερή, ίσως ερωτική, σχέση με τη βασίλισσα της Ισπανίας, τόσο πριν όσο και μετά τον γάμο της με τον βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας.

Το σκάνδαλο αναζωπυρώθηκε και πήρε νέα τροπή όταν τα ισπανικά μέσα κατηγόρησαν τον πρώην βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος πως έπαιξε ρόλο στην δημοσιοποίηση αυτών των φημών σχετικά με την σχέση μεταξύ της Λετίθια και του πρώην γαμπρού της.

Η υπόθεση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς στις αρχές του Δεκεμβρίου, ο 53χρονος Χάιμε ντελ Μπούργκο κοινοποίησε μια selfie φωτογραφία της Λετίθια πριν περίπου 15 χρόνια, στην οποία φορούσε μια πασμίνα και πόζαρε μπροστά σε έναν καθρέφτη, στον λογαριασμό του στο Χ. Στο ίδιο post, υπήρχε ένα σύντομο κείμενο που υποτίθεται ότι ήταν αφιερωμένο στον μυστικό της εραστή.

«Αγάπη μου, φοράω την πασμίνα σου. Το αισθάνομαι σαν να σε νιώθω δίπλα μου. Με προστατεύει. Μετράω τις ώρες για να ειδωθούμε ξανά. Σε αγαπώ. Δικιά σου». Αυτό το σύντομο κείμενο αποδίδεται στη βασίλισσα Λετίθια και, όπως αναμενόταν, προκάλεσε αντιδράσεις και συζητήσεις.

Όταν, όμως, η ανάρτηση αυτή έγινε αντιληπτή από τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης ο ντελ Μπούργκο τη διέγραψε ενώ το ίδιο έκανε και για όλο το περιεχόμενο του λογαριασμού του στο Χ.

Ο ντελ Μπούργκο δηλώνει πως ήταν έτοιμος να παντρευτεί την Λετίθια το 2004, ενώ εκείνη ακόμα ήταν δημοσιογράφος. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, θα έκανε την πρόταση κατά τη διάρκεια ενός δείπνου στο ξενοδοχείο Ritz στη Μαδρίτη, αλλά κατά τη διάρκεια της συνάντησης η τότε δημοσιογράφος και μετέπειτα βασίλισσα της Ισπανίας του ανακοίνωσε ότι είχε γνωρίσει έναν άνδρα (δηλαδή, τον σημερινό βασιλιά της Ισπανίας, Φελίπε) που θα άλλαζε τη ζωή της.

Πριν από έναν μήνα, ο ντελ Μπούργκο, κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο «Η Λετίθια κι εγώ» στο οποίο προσπάθησε να εξηγήσει τις σχέσεις του με την ισπανική μοναρχία. Στο βιβλίο αυτό ο 53χρονος υποστηρίζει ότι γνώρισε τη σημερινή βασίλισσα της Ισπανίας το 2000 αφήνοντας υπονοούμενα ότι παρά τον γάμο της με τον Φελίπε συνέχισαν να έχουν ρομαντικές στιγμές.

Την Τετάρτη, η σειρά γεγονότων μεταξύ του Χάιμε ντελ Μπούργκο και της Λετίθια πήρε μια νέα τροπή όταν ο Ισπανός δημοσιογράφος Federico Jiménez κατηγόρησε τους υποστηρικτές του πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος, ο οποίος έχει σχεδόν εξαιρεθεί από τη βασιλική οικογένεια, ότι εξαπολύουν μια βρώμικη «εκστρατεία» δυσφήμησης εναντίον του γιου του, Φελίπε.

Ο Ισπανός ραδιοφωνικός παρουσιαστής Federico Jiménez Losantos δήλωσε: «Αυτή είναι η χιλιοστή εκστρατεία που έχει ενορχηστρωθεί εναντίον του Φελίπε», προσθέτοντας: «Οι κύκλοι του Χουάν Κάρλος είναι αυτοί που την υποκινούν».

Να σημειώσουμε πως ο Χουάν Κάρλος ήταν βασιλιάς από το 1975 έως το 2014, όταν παραιτήθηκε υπέρ του γιου του Φελίπε. Ο επίσημος λόγος ήταν η ηλικία του, στην πραγματικότητα, όμως παρέδωσε τον θρόνο στον γιό του λόγω οικονομικών σκανδάλων. Σήμερα ο Χουάν Κάρλος ζει στο Άμπου Ντάμπι και δεν χάνει ευκαιρία να δηλώνει στα μέσα ενημέρωσης πως είναι ενοχλημένος που τον έδιωξε η οικογένειά του.