Για χτυπήματα σε περισσότερους από 600 στόχους της Χαμάς και εξουδετέρωση αρκετών μαχητών της μέσα στη Γάζα το τελευταίο 24ωρο, κάνει λόγο ο ισραηλινός στρατός σε ανακοινώσεις του.

Όπως μεταδίδει το Skynews, επικαλούμενο τον ισραηλινό στρατό «η περιοχή του πανεπιστημίου Al Azhar ήταν μεταξύ των σημείων που χτυπήθηκαν αφού τα ισραηλινά στρατεύματα εντόπισαν ένοπλους τρομοκράτες και έναν αντιαρματικό πύραυλο έτοιμο για εκτόξευση».

Σύμφωνα με την ανάρτηση στο X, χτυπήθηκαν επίσης αποθήκες όπλων, «κρυψώνες», αντιαρματικές θέσεις και «θέσεις συγκέντρωσης στελεχών της Χαμάς».

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στρατιώτες των IDF στη Λωρίδα της Γάζας εντόπισαν ένοπλους τρομοκράτες και έναν αντιαρματικό πύραυλο που επρόκειτο να εκτοξευθεί στην περιοχή του Πανεπιστημίου Azhar στη Λωρίδα της Γάζας και κατεύθυναν εκεί ένα μαχητικό αεροσκάφος που χτύπησε τον στόχο».

Σε δεύτερο tweet που συνοδεύεται και από βίντεο οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις τονίζουν:

«Ο Ισραηλινός Στρατός κατά τη διάρκεια της νύχτας επέκτεινε τις χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε συγκρούσεις που έγιναν, μαχητές του IDF σκότωσαν δεκάδες τρομοκράτες που είχαν οχυρωθεί στα κτίρια και προσπαθούσαν να επιτεθούν στα ισραηλινά στρατεύματα».

Αναφέρεται ακόμη ότι έγινε επίθεση σε κτίριο συγκέντρωσης της Χαμάς, στο οποίο βρίσκονταν περισσότερο από 20 τρομοκράτες.