Πήγε στο μουσικό φεστιβάλ Supernova για να διασκεδάσει μη μπορώντας να φανταστεί ότι αυτή της η απόφαση θα της στερούσε τη ζωή. Ο λόγος για μια 23χρονη κοπέλα από το Ισραήλ με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, που είναι ένα από τα 260 άτομα που δολοφονήθηκαν από τους μαχητές της Χαμάς, κατά την επίθεση του περασμένου Σαββάτου στο Ισραήλ.

Όπως έκανε γνωστό η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, η Έντεν Μπεν Ρούμπι δολοφονήθηκε πισώπλατα ενώ έτρεχε να σωθεί από τους ενόπλους της Χαμάς.

Οι παππούδες και οι γονείς της έχουν καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, ενώ η ίδια μεγάλωσε στο Ισραήλ και επισκεπτόταν κάθε καλοκαίρι την Ελλάδα την οποία αγαπούσε.

Φίλη της μίλησε στο MEGA για την Έντεν και όπως είπε «ήμασταν παιδικές φίλες από την κατασκήνωση. Ταυτοποιήθηκε το πτώμα της, ήταν αγνοούμενη τρεις ημέρες. Ήταν στο πάρτι, γνωρίζαμε ότι ήταν στο πάρτι και χθες βρήκαν το πτώμα της. Είναι μισή Ελληνίδα, είχε γεννηθεί στο Ισραήλ όπου και μεγάλωσε.

Είχε παππούδες από τη Θεσσαλονίκη αλλά στο Ισραήλ ζούσε. Ερχόταν για τους παππούδες της και για διακοπές. Ήταν πάρα πολύ χαρούμενη, πάντα με το χαμόγελο, η ψυχή της παρέας, πολύ ταλαντούχα και καλλιτεχνικής φύσεως και ήθελε να ταξιδεύει και να περνά καλά».