Αποφασισμένος για εκδίκηση για «τις θηριωδίες της Χαμάς εναντίον του λαού του Ισραήλ», εμφανίστηκε σε χθεσινό του διάγγελμα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ισχυρίστηκε ότι όσα θα δούμε ως απάντηση της χώρας του τις επόμενες μέρες, θα μείνουν στην Ιστορία.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός μίλησε χθες στον λαό της χώρας προειδοποιώντας ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολη και υποσχέθηκε εξουδετέρωση όλων των εχθρών που εξακολουθούν να βρίσκονται στο έδαφος του Ισραήλ.

«Τα χτυπήματα κατά της Χαμάς μόλις ξεκίνησαν, έχουμε δύσκολες ημέρες μπροστά μας. Σκοπός μας είναι η ενότητα της χώρας. Είμαστε όλοι ενωμένοι αυτή τη στιγμή. Διεξάγουμε μια τεράστια επιχείρηση που όμοιά της δεν έχει γίνει ξανά στο παρελθόν. Το πιο σημαντικό είναι να μην χάνουμε την ψυχραιμία μας. Γνωρίζω ότι όλοι θέλουμε απτά αποτελέσματα, αλλά θα χρειαστεί χρόνος», τόνισε ο Νετανιάχου και συνέχισε λέγοντας ότι «όλοι οι εχθροί μας γνωρίζουν ότι αυτό που έκανε η Χαμάς, να επιτεθεί στο Ισραήλ, ήταν τρομερό λάθος. Κι έτσι ως απάντηση λέω ότι αυτό που θα κάνουμε τις επόμενες μέρες θα μείνει στην Ιστορία. Σε οποιοδήποτε μέρος επιχειρεί η Χαμάς θα μετατραπεί σε ερείπια. Αυτό συμβαίνει ήδη και θα συνεχίσει να συμβαίνει».

Λίγο πριν το διάγγελμα, ο Νετανιάχου είχε ανεβάσει ένα βίντεο στο X, με εικόνα από τις αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας και το μήνυμα «ξεκινήσαμε. Το Ισραήλ θα κερδίσει».

Η Γάζα σε πολιορκία – Κόπηκαν το νερό και το ρεύμα

Την πλήρη πολιορκία της Γάζας έχει ξεκινήσει το Ισραήλ ως απάντηση στην επίθεση της Χαμάς. Ήδη από χθες έχει εντείνει τους βομβαρδισμούς ενώ έχει κόψει το νερό, το ρεύμα και τα τρόφιμα.

«Αρχίζουμε την πλήρη πολιορκία της Γάζας. Ούτε ηλεκτρικό, ούτε τρόφιμα, ούτε νερό, ούτε καύσιμα – όλα κλείνουν. Κάνουμε πόλεμο με κτήνη και θα δράσουμε ανάλογα», είχε δηλώσει νωρίτερα ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ.

Η κυβέρνηση ζητά και από τους πολίτες να είναι ψύχραιμοι και προετοιμασμένοι καθώς ίσως χρειαστεί να μείνουν στα καταφύγια για τρεις ημέρες, έχοντας εξασφαλίσει την επάρκεια τροφίμων, νερού και συσκευών που λειτουργούν με μπαταρίες.