Η Haaretz τόνιζε ότι έκθεση των υπηρεσιών ασφαλείας του κράτους της Μέσης Ανατολής, που βασίστηκε σε έρευνα  που είχε κάνει η ισραηλινή αστυνομία για το μακελειό στο μουσικό φεστιβάλ, αποκαλύπτει ότι ελικόπτερο του στρατού έσπευσε στο σημείο για να εξουδετερώσει τους τρομοκράτες της Χαμάς.

Μάλιστα η έρευνα της αστυνομίας περιλάμβανε και καταθέσεις μελών της Χαμάς που είχαν συλληφθεί στο σημείο και μετείχαν στην ομάδα των τρομοκρατών που προκάλεσε αιματοκύλισμα στο μουσικό φεστιβάλ.

Το ελικόπτερο του στρατού του Ισραήλ άνοιξε πυρ για να σκοτώσει τους τρομοκράτες της Χαμάς, που είχαν αρχίσει να σπέρνουν τον τρόμο και τον θάνατο στο μουσικό φεστιβάλ που γινόταν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η Haaretz ανέφερε ότι το στρατιωτικό ελικόπτερο άνοιξε πυρ εναντίον των ενόπλων τρομοκρατών, αλλά μέσα στο γενικό χάος τραυμάτισε και αρκετούς συμμετέχοντες στο μουσικό φεστιβάλ.

Η ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth δημοσίευσε επίσης ρεπορτάζ που ανέφερε ότι έγινε επιχείρηση ελικοπτέρων της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας μετά την επίθεση που πραγματοποίησε η Χαμάς από τη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου.

Κρύφτηκαν στο πλήθος οι τρομοκράτες

Η εφημερίδα ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «βρήκαν δύσκολο να αναγνωρίσουν τους μαχητές της Χαμάς», προσθέτοντας ότι οι πιλότοι ελικοπτέρων «έριξαν πυρά» και εναντίον αμάχων στο φεστιβάλ.

«Οι τρομοκράτες της Χαμάς έλαβαν οδηγίες να ενωθούν σιγά σιγά με το πλήθος και να μην μετακινηθούν σε καμία περίπτωση», ανέφερε η εφημερίδα στην έκθεσή της.

«Με αυτόν τον τρόπο, προσπάθησαν να ξεγελάσουν την αεροπορία ώστε να πιστέψουν ότι αυτοί από κάτω ήταν Ισραηλινοί. Αυτή η εξαπάτηση λειτούργησε για λίγο, ώσπου τα ελικόπτερα Apache έπρεπε να απελευθερωθούν από κάθε περιορισμό. Οι πιλότοι δυσκολεύτηκαν να διακρίνουν ποιος ήταν τρομοκράτης και ποιος Ισραηλινός», προστίθεται στην έκθεση.

Μάλιστα στα social media κυκλοφόρησαν και βίντεο, που φέρονται να έχουν αποτυπώσει πλάνα από την επίθεση του ελικοπτέρου στο φεστιβάλ Nova.

Η αστυνομία υπολόγισε ότι ο αριθμός των νεκρών στο φεστιβάλ ήταν 364.

Πηγή φωτογραφίας: Getty Images