Οι αρχές της Ιταλίας εντόπισαν 850 κιλά κοκαΐνης, αξίας 150 εκατoμμυρίων ευρώ σε πλοίο που φέρεται να ανήκει σε γνωστό Έλληνα εφοπλιστή. Το πλοίο έφερε σημαία Λιβερίας, είχε αναχωρήσει από το Σάντος της Βραζιλίας στις 23 Μαρτίου και έφτασε στη Βενετία στις 17 Απριλίου.

Η κοκαΐνη ήταν κρυμμένη σε ένα bulker της Laskaridis Shipping, την οποία διοικεί ο Πάνος Λασκαρίδης μεταδίδει το Tradewinds, το οποίο επικαλείται τις ιταλικές λιμενικές και αστυνομικές αρχές.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για πλάνα τραβηγμένα από ελικόπτερο που δείχνουν έναν αριθμό σκαφών του λιμενικού να περιβάλλουν τον ελληνόκτητο «Atlas» 75.000 dwt (κατασκευής 2012) στη Βενετία.

Μπλοκ ναρκωτικών τυλιγμένα σε μαύρο πλαστικό ανακτήθηκαν και μεταφέρθηκαν με ταχύπλοο. Από την Guardia di Finanza δήλωσαν ότι η κοκαΐνη ήταν κρυμμένη μέσα σε αγωγούς αερισμού. Συνολικά βρέθηκαν 570 δέματα, βάρους 850 κιλών.

Κανένας από τους ναυτικούς που επέβαιναν δεν έχει συλληφθεί, ενώ το πλοίο παραμένει αγκυροβολημένο στη Βενετία.

Το ίδιο δημοσίευμα επισημαίνει πως τα εμπορικά πλοία είναι πιο πιθανός «στόχος» λαθρεμπορίου ναρκωτικών, όμως και άλλα πλοία μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από τα καρτέλ εν αγνοία πλοιοκτητών και ναυτικών. Τα καρτέλ ναρκωτικών πληρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ άλλα πρόσωπα για να δώσουν τα μοναδικά στοιχεία ενός κοντέινερ που εκχωρείται μόλις γίνει η πληρωμή για τη μεταφορά. Η συγκεκριμένη πρακτική είναι γνωστή ως «PIN code fraud».