Η απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την εκλογική διαδικασία για την επόμενη προεδρία στις ΗΠΑ, προκάλεσε σοκ. Η σφαίρα στον Τραμπ, του έδειξε πως πρέπει να βρεθεί ισχυρός αντίπαλος. Κι αυτή τη στιγμή, η Καμάλα Χάρις είναι ό,τι πιο δυναμικό μπορεί να υπάρξει από την πλευρά των Δημοκρατικών και να έχει πιθανότητες επιτυχίας. Ούτως ή άλλως, φαίνεται πως οποιοσδήποτε Δημοκρατικός υποψήφιος θα ξεκινούσε από μειονεκτική θέση έναντι του Τραμπ. Αλλά είναι άλλο να έχεις μια Καμάλα Χάρις κι άλλο έναν οποιονδήποτε άλλο Γερουσιαστή από αυτούς που ακούγεται ότι θα διεκδικήσουν το χρίσμα.

Ο Τζο Μπάιντεν δεν έχασε στιγμή κι έδειξε αμέσως την στήριξή του στην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, η οποία παρουσιάστηκε έτοιμη να ανταποκριθεί στη στήριξη του Μπάιντεν και των Δημοκρατικών που βλέπουν στο πρόσωπό της τη μόνη ελπίδα να κερδίσουν και να μην περιέλθει η χώρα στο χάος του Τραμπ. Ενός Τραμπ που θέλει να εφαρμόσει το περίφημο Project 2025, ένα σχέδιο συντηρητικοποίησης των ΗΠΑ, με ελευθερία αντικατάστασης δεκάδων χιλιάδων δημόσιων υπαλλήλων, με άτομα που θα δηλώσουν την υποταγή τους στα κελεύσματα του Τραμπ και με την εκτελεστική εξουσία να περιέρχεται υπό την προεδρική δικαιοδοσία. Κοινώς, απολυταρχία.

Κι ενώ η Καμάλα Χάρις αναζητά τους δικούς τους συνεργάτες και τα πρόσωπα που θα την βοηθήσουν να διεκδικήσει με καλές πιθανότητες την εκλογή της τον Νοέμβριο, υπάρχει μια κίνηση που αν την κάνει, θα καταστεί αυτόματα φαβορί. Δεν εξαρτάται όμως από την ίδια.

Στο Avengers: Endgame, στη διάρκεια της μεγάλης μάχης, η Captain Marvel παίρνει από τον Spider-Man το Γάντι με τις Πέτρες Αιωνιότητας για να το πάει στο βανάκι όπου περιμένει ο Ant-Man. Τότε, ο Spider-Man, βλέποντας τις ορδές του Thanos, της λέει «δεν ξέρω πώς θα καταφέρεις να περάσεις όλους αυτούς μόνη σου». Και τότε εμφανίζονται η Γουάντα και η Οκόγιε λέγοντας «Μην ανησυχείς… Έχει βοήθεια» και αρχίζει η γυναικεία πανστρατιά, με Σούρι, Γκαμόρα, Νέμπιουλα, Scarlet Witch, Wasp, Iron-Woman, Μάντις, Βαλκυρία που πάνε να αντιμετωπίσουν τον στρατό του.

Η Καμάλα Χάρις πρέπει να πάει για all in

Κάτι τέτοιο χρειάζεται η Καμάλα Χάρις. Μια γυναικεία πανστρατιά. Αλεξάντρα Οκάζιο-Κορτέζ, Νάνσι Πελόζι, Χίλαρι Κλίντον και, για κερασάκι στην τούρτα, τη Μισέλ Ομπάμα. Η αλήθεια είναι πως η Μισέλ Ομπάμα θα ήταν η μόνη που αν έβαζε υποψηφιότητα, θα είχε προβάδισμα έναντι του Τραμπ στις δημοσκοπήσεις. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν θεωρεί πως είναι το πλήρωμα του χρόνου για να διεκδικήσει την προεδρία. Τουλάχιστον μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Είναι βέβαιο πάντως πως δέχεται συχνά πυκνά οχλήσεις από το κόμμα.

Θεωρώ όμως πως δεν θα ήταν καθόλου αρνητική στο ενδεχόμενο να γίνει η επόμενη Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Σκεφτείτε την εικόνα: Καμάλα Χάρις Πρόεδρος, Μισέλ Ομπάμα Αντιπρόεδρος. Δεν θα υπήρχε πιο δυνατό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, εντός κι εκτός ΗΠΑ, για το ότι στο τέλος ο συντηρητισμός και η εγκληματικότητα τιμωρούνται, δεν επαινούνται με το μέγιστο των αξιωμάτων. Θα σόκαρε ακόμα και τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος θα έβγαζε όλον του τον μισογυνισμό στα debates και στις δημόσιες ομιλίες του, σε βαθμό που θα ρίσκαρε να χάσει ως εικόνα από δίπλα του την «φυλακισμένη» Μελάνια και ίσως κι ένα μικρό κομμάτι ένθερμων γυναικών υποστηρικτών του.

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, η Καμάλα Χάρις πρέπει να πάει για το all in. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο εφόσον επιστρατεύσει τη Μισέλ Ομπάμα να είναι στο πλάι της και μαζί να πάνε να αντιμετωπίσουν τη Λερναία Ύδρα του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς ρητορικής που θέλει να εγκαθιδρύσει την δική της απολυταρχία στις ΗΠΑ και τον πλανήτη, σε μια περίοδο που έχουμε δύο ενεργά πολεμικά μέτωπα.

Είναι ο μόνος ορατός, αυτή τη στιγμή, τρόπος για να τρομάξει το τέρας των Ρεπουμπλικάνων που βρίσκεται σε θέση ισχύος και προαλείφεται όλων των πιθανών αξιωμάτων.

Καμάλα Χάρις, ο μόνος τρόπος να είσαι Κα…βάλα, είναι χάρις στην Μισέλ Ομπάμα!