Μόλις ξεκινούσε η δίκη, αποκαλύφθηκε την Τρίτη ότι ο Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ έχει διευθετήσει τις κατηγορίες αναφορικά με τον βιασμό μιας γυναίκας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης πριν από μια δεκαετία.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο ηθοποιός είχε επιμείνει ότι η συνάντησή του με τη γυναίκα ήταν συναινετική αφού οι δυο τους συναντήθηκαν σε ένα κοντινό εστιατόριο.

Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει με την επιλογή των ενόρκων στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς ο βραβευμένος με Όσκαρ σταρ του «Jerry Maguire» αντιμετώπισε ισχυρισμούς ότι συνάντησε τη γυναίκα στο Μανχάταν, την έπεισε να πάει μαζί του σε ένα ξενοδοχείο και να σταματήσει στο δωμάτιό του για να αλλάξει ρούχα.

Λίγα λεπτά αφότου οι ένορκοι συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, μια καταχώριση στο ημερολόγιο, στο επίσημο αρχείο, τόνιζε πως η δίκη ολοκληρώθηκε, με την χαρακτηριστική σημείωση: «Λόγος ακύρωσης (κατόπιν συναίνεσης): τα μέρη έχουν επιλύσει το θέμα».

Η γυναίκα είχε κάνει την καταγγελία ανώνυμα. Ωστόσο την προηγούμενη εβδομάδα, ο δικαστής Paul A. Crotty αποφάσισε ότι θα έπρεπε να αποκαλύψει το όνομά της στη δίκη. Είπε στην αγωγή της ότι ο Gooding τη βίασε στο δωμάτιό του. Οι δικηγόροι του, ωστόσο, επέμειναν ότι ήταν συναινετικό σεξ και ότι μετά καυχιόταν σε άλλους ότι έκανε σεξ με έναν διάσημο.

Στην αγωγή ζητούσε αποζημίωση 6 εκατομμυρίων δολαρίων. Η δικηγόρος Gloria Allred, μία από τις πολλές που εκπροσωπούν τη γυναίκα, αρνήθηκε να σχολιάσει. Άλλοι δικηγόροι, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εκπροσωπούν τον Gooding, δεν απάντησαν πρόθυμα.

Ο ίδιος πάντως κατηγορούνταν για διάπραξη σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος περισσότερων από 30 άλλων γυναικών, συμπεριλαμβανομένης της θωπείας, του φιλιού χωρίς συναίνεση και άλλων ανάρμοστων συμπεριφορών.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ο δικαστής φάνηκε να υπέρ στις διαπραγματεύσεις διευθέτησης αποφασίζοντας ότι θα άφηνε τρεις γυναίκες να καταθέσουν ότι υπέστησαν επίσης ξαφνικές σεξουαλικές επιθέσεις ή απόπειρες σεξουαλικής επίθεσης μετά τη συνάντησή τους με την Gooding σε κοινωνικά περιβάλλοντα, όπως φεστιβάλ, μπαρ, νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια.

Μία από τις γυναίκες που σχεδίαζαν να καταθέσουν στη δίκη ήταν η Kelsey Harbert, η οποία είπε στην αστυνομία ότι την χάιδεψε χωρίς τη συγκατάθεσή της στο Magic Hour Rooftop Bar & Lounge κοντά στην Times Square το 2019.