Εκατοντάδες άνθρωποι, απέτισαν φόρο τιμής στον Κριστιάν Ατσού, που έχασε τη ζωή του εξαιτίας του σεισμού των 7,8 Ρίχτερ στη νοτιοανατολική Τουρκία, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Γκάνας.

Η κηδεία του ποδοσφαιριστή πραγματοποιήθηκε, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (17/03), στην πρωτεύουσα της Γκάνας, Άκρα, σύμφωνα με το BBC.

Ο Κριστιάν Ατσού είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος λίγες ώρες μετά τον σεισμό. Μάλιστα, ο ίδιος την προηγούμενη ημέρα είχε σημειώσει το νικητήριο τέρμα της Χατάισπορ στον εντός έδρας αγώνα της κόντρα στην Κασίμπασα, στο πλαίσιο του τουρκικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Η σορός του Κριστιάν Ατσού ανασύρθηκε από τα ερείπια της πολυκατοικίας που διέμενε, περίπου 15 ημέρες μετά τον φονικό σεισμό, ο οποίος έγινε στις 6 Φεβρουαρίου και άφησε τουλάχιστον 45.000 νεκρούς. Μάλιστα, η σορός του επεστράφη στην Γκάνα πριν από σχεδόν ένα μήνα και θα ταφεί αργότερα στο χωριό του, στα νοτιοανατολικά της αφρικανικής χώρας.

Όταν η σορός του ποδοσφαιριστή βρέθηκε, ο ατζέντης του είπε: «Με βαριά καρδιά πρέπει να ανακοινώσω σε όλους ότι δυστυχώς η σορός του Κριστιάν Ατσού ανασύρθηκε. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και στους αγαπημένους του. Θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχαριστήσω όλους για τις προσευχές και για την υποστήριξή τους. Ζητώ, ενώ κάνουμε τις απαραίτητες διευθετήσεις, όλοι να σεβαστούν την ιδιωτική ζωή της οικογένειας κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης στιγμής».

Φυσικά, τόσο η χήρα όσο και τα παιδιά του εκλιπόντος ποδοσφαιριστή ήταν εκεί, όπως και εκπρόσωποι της Εθνικής Ομάδας της Γκάνας, αλλά και του τουρκικού συλλόγου Χαταϊσπόρ, στον οποίο αγωνιζόταν ο Κριστιάν Ατσού.

Η αθλητική πορεία του Κριστιάν Ατσού

Ο Κριστιάν Ατσού, που πέθανε στην ηλικία των 31 ετών, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του παίζοντας στην Premier League και δη στην Τσέλσι, στη Νιούκαστλ και στην Έβερτον.

Ακόμα, ο ίδιος είχε 65 συμμετοχές με την Εθνική Γκάνας και τη βοήθησε να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, το 2015, στην Ισημερινή Γουινέα, όπου βραβεύτηκε τόσο ως ο παίκτης της διοργάνωσης όσο και ως ο σκόρερ του καλύτερου γκολ.

Photo credits: Newcastle | Getty Images