Δύο αεροπλάνα συγκρούστηκαν μεταξύ τους στην πίστα του αεροδρομίου της Πάλμα στη Μαγιόρκα το πρωί της Τρίτης, με αποτέλεσμα τη θραύση της άκρης του φτερού του ενός αεροσκάφους.

Τα αεροσκάφη ήρθαν σε επαφή όσο βρίσκονταν στο έδαφος και ευτυχώς δεν υπήρξε κανένας τραυματίας. Το συμβάν πάντως δεν επηρρέασε τη λειτουργία του πολυσύχναστου αεροδρομίου.

Οι ισπανικές εφημερίδες αναφέρουν ότι ένα αεροπλάνο της εταιρείας Condor, η οποία καλύπτει το δρομολόγιο Πάλμα-Φρανκφούρτη, και ένα άλλο της εταιρείας Air Europa έκαναν ελιγμούς εδάφους στο αεροδρόμιο Son Sant Joan.

Η σύγκρουση φαίνεται ότι έλαβε χώρα όταν το αεροπλάνο της Air Europa, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη-Πάλμα, έφθανε στον τερματικό σταθμό και συγκρούστηκε με το πίσω μέρος του αεροπλάνου της Condor, το οποίο ήταν ακινητοποιημένο και περίμενε άδεια για να τροχοδρομήσει.

Η συντριβή συνέβη σε χαμηλή ταχύτητα, ενώ ένας επιβάτης του αεροσκάφους της Condor με προορισμό τη Φρανκφούρτη περιέγραψε ότι άκουσε έναν «δυνατό θόρυβο καθώς το αεροπλάνο φρέναρε πριν από τη σύγκρουση».