Συνέντευξη σε δύο τηλεοπτικά δίκτυα της Γαλλίας παραχώρησε ο Εμανουέλ Μακρόν λίγες ώρες μετά την πρόταση μομφής που δέχτηκε η κυβέρνηση και την υιοθέτηση της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά πως πρόκειται για μία «αναγκαία» ρύθμιση και όχι για κάτι που του αρέσει. «Θα ήθελα να μην την κάνω, αλλά για αυτό το λόγο δεσμεύθηκα να προχωρήσω σε αυτή την κίνηση», είπε στη συνέντευξή του.

Εξαφάνισε το ρολόι που φορούσε

Ωστόσο κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο ήταν ότι ο Μακρον, στο ξεκίνημα της συνέντευξης, εμφανίστηκε με ένα ρολόι με μπλε καντράν και μαύρο λουράκι στο αριστερό του χέρι. Κάποια στιγμή, όμως, το αφαίρεσε διακριτικά, συνεχίζοντας τη συνέντευξη χωρίς το αξεσουάρ να κοσμεί το χέρι του.

Στα social media, αρκετοί αντιπολιτευόμενοι λογαριασμοί προς τον Πρόεδρο της Γαλλίας γράφουν: “Ο πρόεδρος των υπερπλούσιων αφαίρεσε διακριτικά το ρολόι αξίας 80.000 ευρώ που πληρώθηκε με τις συντάξεις, σας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης”.

“Μα γιατί δεν θέλεις να δείχνεις άλλο αυτό το ρολόι;” ρωτά ο ακροδεξιός πολιτικός Gilbert Collard.

Σύμφωνα, όμως, με το France Info στην πραγματικότητα το ρολόι του Εμανουέλ Μακρόν της γαλλικής εταιρείας Bell&Ross αξίζει 2.400 ευρώ. Το φοράει, δε, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. «Την ώρα που μιλάει για τους “εργαζόμενους με τον κατώτατο μισθό” αφαιρεί διακριτικά το όμορφο πολυτελές ρολόι του», έγραψε η Κλεμένς Γκετέ, βουλευτής του Ζαν Λυκ Μελανσόν.

Το Ελιζέ αναγκάστηκε να εξηγήσει ότι ο Μακρόν αφαίρεσε το ρολόι επειδή «χτυπούσε στο τραπέζι».