Τη συμπαράστασή του στους τραυματίες της έκρηξης στο 5ο διαμέρισμα του Παρισιού εξέφρασε ο Εμανουέλ Μακρόν. Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας από το Μέγαρο των Ηλυσίων σε γιορτή της μουσικής, αναφέρθηκε στο συμβάν που συντάραξε το Παρίσι.

«Ήθελα να ξεκινήσω εκφράζοντας τη συμπαράστασή μου σε όσους επλήγησαν από την έκρηξη που σημειώθηκε πριν από λίγες ώρες στο Παρίσι», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

«Θέλω να πω μια λέξη σε όλα τα θύματα και τις οικογένειές τους, που ζουν αυτή τη στιγμή με αγωνία και μεγάλες δυσκολίες, την ώρα που ο αριθμός των θυμάτων δεν έχει προσδιοριστεί», πρόσθεσε.

Ο Εμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε ότι «όλες οι υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών είναι δίπλα στα θύματα».

Τουλάχιστον 29 τραυματίες

Σωστικά συνεργεία αναζητούν δύο αγνοούμενους στα ερείπια του κτηρίου που κατέρρευσε εν μέρει μετά την ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε το απόγευμα τη συνοικία Βαλ-ντε-Γκρας, στο 5ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Τουλάχιστον 29 τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και η κατάσταση τεσσάρων εξ αυτών χαρακτηρίζεται κρίσιμη, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των γαλλικών αρχών.

Ήταν γύρω στις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα, 6:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος) όταν ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε τη συνοικία Βαλ-ντε-Γκρας, κοντά στην πλατεία Αλφόνς Λαβεράν, με αποτέλεσμα το κτήριο όπου στεγάζεται η αμερικανική ακαδημία μόδας να καταρρεύσει εν μέρει και άλλα δύο να τυλιχτούν στις φλόγες.

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση περίπου 230 πυροσβεστών, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο μιάμιση ώρα μετά την εκδήλωσή της. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πως ήταν έντονη η οσμή υγραερίου, ωστόσο τα αίτια της έκρηξης παραμένουν αδιευκρίνιστα.