Δεν γεννήθηκε απλώς πρόωρα. Πρόωρα είναι τα μωρά των 34 εβδομάδων. Ουσιαστικά εξαναγκάστηκε να βγει από την κοιλιά της μητέρας του όταν ήταν μόλις 23 εβδομάδων. Ως νεογέννητο βρέφος ζύγιζε 1 κιλό και οι γιατροί του έδιναν πολύ λίγες πιθανότητες.

Κι όμως… Το βρέφος των 170 ημερών πλέον, διέψευσε κάθε προγνωστικό και μετά από σχεδόν έξι μήνες στην εντατική, είδε για πρώτη φορά το σπίτι του και ένιωσε την αγκαλιά των γονιών του.

Η μητέρα του Alanie, όπως θα ονομαστεί, δήλωσε ότι δυσκολεύεται να πιστέψει πως οι δυο τους έφυγαν παρέα από το Broward Health Medical Center στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

«Ένιωσα ότι αυτό είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό. Τι άλλο μπορεί να συμβεί για να μας εμποδίσει να γυρίσουμε σπίτι; Αλλά τίποτα δεν συνέβη».

Και περιέγραψε τι συνέβη στην εγκυμοσύνη της…

«Πήγα να κάνω έναν υπέρηχο για να μάθω το φύλο του [μωρού] και ενώ [έψαχναν], παρατήρησαν ότι ο τράχηλός μου άνοιγε. Έτσι επικοινώνησαν με τον γιατρό μου και στη συνέχεια μου είπε να πάω στο νοσοκομείο. Με περίμεναν», εξήγησε η μητέρα.

Το παιδί γεννήθηκε με βάρος 1 κιλό και 1 ουγγιά στις 30 Νοεμβρίου και μπήκε κατευθείαν σε μια δύσκολη μάχη. Ήταν σε αναπνευστήρα για ένα μήνα και έλαβε στεροειδή για τους πνεύμονές του. Είχε αμφιβληστροειδοπάθεια της προωρότητας δεύτερου σταδίου, μια κατάσταση που επηρεάζει τα μάτια του και είχε επίσης εγκεφαλική αιμορραγία πρώτου σταδίου και λοιμώξεις, του ουροποιητικού και του αναπνευστικού συστήματος.

Σύμφωνα με τον γιατρό του, είχε λιγότερο από 30% πιθανότητες να τα καταφέρει, αλλά αποδείχθηκε μαχητής και σήμερα μεγαλώνει υγιέστατος σπίτι του…