«Πόσο χρονών είσαι; 85; 90;». Τί θα λέγατε αν η απάντηση που ακούγατε ήταν «141»;

Αυτό μπορεί να ακούγεται αδύνατο, αλλά στο μέλλον οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ζήσουν πολύ περισσότερο από ό,τι τώρα, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα.

Ο Δρ Ντέιβιντ ΜακΚάρθι, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, λέει ότι είναι πιθανό οι άνδρες να ζήσουν μέχρι τα 141 και οι γυναίκες μέχρι τα 130.

Μέχρι τώρα οι επιστήμονες πίστευαν ότι το περισσότερο που είναι δυνατό για τους ανθρώπους να ζήσουν είναι λίγο πάνω από 120.

Πριν από εκατό χρόνια το προσδόκιμο ζωής ήταν πολύ μικρότερο από ό,τι είναι τώρα. Αλλά με βελτιώσεις τόσο στην υγειονομική περίθαλψη όσο και στη διατροφή των ανθρώπων, το προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε κατά τη διάρκεια του αιώνα.

Μέχρι το 2010, ο μέσος όρος ηλικίας που θα μπορούσαν να ζήσουν οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν 82 για τις γυναίκες και 78 για τους άνδρες.

Τώρα αυτή η νέα αμερικανική έρευνα λέει ότι λόγω της προόδου της ιατρικής και της ευρείας διαθεσιμότητας θρεπτικών τροφών, θα μπορούσε να είναι δυνατό για τους ανθρώπους να ζήσουν για πολύ περισσότερα χρόνια.

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήταν ευτυχείς να φτάσουν τα 100 χρόνια, ο γηραιότερος άνθρωπος που υπήρξε ποτέ έφθασε τα 122!

Η Jean Louise Calment από τη Γαλλία είχε αποβάλει το άγχος από τη ζωή της με συνέπεια να περάσει αρκετά τον ένα αιώνα. «Αν δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα γι ‘αυτό, μην ανησυχείτε για αυτό», είπε στους δημοσιογράφους. Να σημειωθεί ότι λάτρευε τα γλυκά και τα… τιμούσε δεόντως μέχρι τα 119 της!