Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι δύο στρατιώτες του σκοτώθηκαν και το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας δήλωσε ότι τρεις δικοί του ένστολοι είναι νεκροί μετά από ανταλλαγή πυρών στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η σύγκρουση που ξεκίνησε το 2020 και διατηρήθηκε στα ύψη για περίπου έξι εβδομάδες, εδώ και τρία χρόνια έχει σκόρπια επεισόδια τα οποία οι δύο πλευρές χρησιμοποιούν στον πόλεμο προπαγάνδας που μαίνεται ασταμάτητα.

Το περιστατικό λαμβάνει χώρα με φόντο μια νέα όξυνση της σύγκρουσης στο Καραμπάχ, όπου σύμφωνα με έκθεση της αμερικανικής ομάδας εμπειρογνωμόνων Crisis Group ενδέχεται να προκληθεί νέα πολεμική σύγκρουση.

Όσον αφορά το χθεσινοβραδινό  επεισόδιο, οι Αζέροι έλαβαν πληροφορίες σχετικά με τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού, πυρομαχικών και προσωπικού στο Καραμπάχ και όταν προσπάθησαν να σταματήσουν την αρμενική πομπή, αυτή εξαπέλυσε πυρά.

Από την πλευρά των Αρμενίων, το επεισόδιο παρουσιάζεται διαφορετικά καθώς υποστηρίζουν ότι μια ομάδα σαμποτέρ του Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκε σε σημείο που βρίσκονταν τέσσερις αστυνομικοί. Στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με την αρμενική πλευρά, δεν υπήρχε τίποτα άλλο εκτός από έγγραφα και υπηρεσιακά όπλα.