Η Αστυνομία του Ντένβερ ανταποκρίνεται σε πυροβολισμούς στο σε σχολείο, με δύο τραυματίες, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (22/03).

Συγκεκριμένα, το Αστυνομικό Τμήμα του Ντένβερ (DPD) έγραψε στο Twitter ότι οι ερευνητές εργάζονται για να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην περιοχή, θα πρέπει να αναμένουν μεγάλη αστυνομική παρουσία γύρω από το σχολείο, όπως αναφέρουν αμερικανικά τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δύο τραυματίες διακομίσθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο, σύμφωνα με την Αστυνομία. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάστασή τους. Πάντως, η Αστυνομία δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο ύποπτος εγκατέλειψε τον τόπο του εγκλήματος.

Η εκπρόσωπος του φορέα της εκπαίδευσης στο Ντένβερ, Ρέιτσελ Τσίλντρες, δήλωσε ότι προς το παρόν δεν επιτρέπεται σε κανέναν να μπει ή να βγει από το σχολείο. Δεν μπορούσε να σχολιάσει τι συνέβη στο σχολείο.

Μάλιστα, ένας πατέρας που πήγε στο σχολείο αφού έμαθε για τους πυροβολισμούς, είπε ότι ο γιος του ήταν κλειδωμένος στη βιβλιοθήκη.

«Θέλω να επισημάνω ότι αυτό είναι το τέταρτο σοβαρό περιστατικό εδώ στο συγκεκριμένο σχολείο», δήλωσε ο πατέρας, προσθέτοντας: «Η σχολική επιτροπή του Ντένβερ μάς απογοητεύει και αυτό είναι πραγματικά ένα πρόβλημα».

Στις αρχές Μαρτίου, οι μαθητές στο Ντένβερ πραγματοποίησαν πορεία προς το Καπιτώλιο του Κολοράντο και απαίτησαν να σταματήσει η ένοπλη βία στις ΗΠΑ. Οι μαθητές δήλωσαν ότι οι ασκήσεις ετοιμότητας για τέτοια περιστατικά έχουν γίνει μέρος της σχολικής καθημερινότητάς τους.

Photo credits: Twitter | @hartoutwest