Σε συνέντευξή του στο «In Depth With Graham Bensinger», ο Lundgren, 65 ετών, μοιράστηκε ότι πολεμούσε ήσυχα τον καρκίνο, από τότε που οι γιατροί βρήκαν όγκο στο νεφρό του, το 2015.

Ο σταρ της επιτυχίας «Rocky» εξομολογήθηκε πως πίστευε ότι είχε παλινδρόμηση οξέος το 2020, όταν η πραγματικότητα ήρθε να τον προσγειώσει απότομα καθώς ενημερώθηκε ότι ήταν περισσότεροι οι όγκοι που του αφαιρέθηκαν χειρουργικά.

«Υπήρχε μια ταινία που επρόκειτο να σκηνοθετήσω και να πρωταγωνιστήσω, η οποία ξεκινούσε το φθινόπωρο. Ο γιατρός με κάλεσε όταν ήμουν στην Αλαμπάμα έτοιμος για γύρισμα και μου είπε ότι βρήκαν έναν ακόμη όγκο στο ήπαρ», είπε ο Λούντγκρεν. «Λοιπόν, ήμουν σαν “Ω, εντάξει”. Σε εκείνο το σημείο άρχισα να συνειδητοποιώ ότι μου συνέβαινε κάτι σοβαρό».

Είπε πως ο γιατρός τον ενημέρωσε ότι ο όγκος είχε μεγαλώσει τόσο πολύ που δεν γινόταν να χειρουργηθεί. Αυτό σήμαινε τη χορήγηση μιας διαφορετικής θεραπείας, που η αρραβωνιαστικιά του Lundgren, Emma Krokdal, είπε ότι του άφησε φρικτές παρενέργειες.

«Το στόμα του γέμισε πληγές», θυμάται. «Τα χέρια του πονούσαν, τα πόδια του επίσης και δεν μπορούσε να φάει τίποτα ζεστό, τίποτα κρύο ή ο,τιδήποτε πικάντικο. Αυτό τον ανάγκασε να μειώσει το φαγητό και συνέχισε να χάνει βάρος».

Ο σταρ του «The Expendables» είπε ότι του έδιναν δύο έως τρία χρόνια ζωής, αν και είπε ότι κατάλαβε πολλά όταν ο γιατρός του είπε ότι δεν πίστευε πως είχε τόσο πολύ χρόνο.

«Εννοώ ότι κοιτάς τη ζωή σου να κυλάει… Ωχ, είχα μια υπέροχη ζωή», είπε. «Είχα μια τρομερά υπέροχη ζωή. Έχω ζήσει σαν πέντε ζωές σε μία ήδη με όλα όσα έχω κάνει».

«Οπότε δεν ένιωθα πικραμένος με αυτό που μου συνέβαινε», πρόσθεσε. «Ένιωθα στενοχώρια για τα παιδιά μου και την αρραβωνιαστικιά μου και τους ανθρώπους γύρω μου».

Η κόρη του, η ηθοποιός Ida Lundgren, 27 ετών, συγκινήθηκε φανερά μιλώντας για τον πατέρα της.
«Είχα μια βαθιά συζήτηση με τον πατέρα μου για το τι θα συνέβαινε αν, ξέρετε, πέθαινε και είπαμε διάφορα», είπε. «Ήταν μια φρικτή συζήτηση», συμπλήρωσε.

Ευτυχώς, ο γνωστικός Lundgren απευθύνθηκε σε έναν ακόμη γιατρό και πήρε και μια δεύτερη γνωμάτευση. Η ογκολόγος δρ Αλεξάνδρα Δρακάκη του έκανε άλλη μια βιοψία. Βρήκε μια μετάλλαξη που έκανε τον καρκίνο θεραπεύσιμο με φαρμακευτική αγωγή και βοήθησε στη συρρίκνωση των όγκων κατά 90%.

«Υπάρχουν ορισμένα σημεία του σώματός του στα οποία ο καρκίνος ανταποκρίνεται πολύ καλά», είπε η Δρακάκη. «Υπάρχουν κάποιες βλάβες που δεν μπορούμε να τις δούμε πια. Άρα είναι πάνω από τις προσδοκίες μας αυτά τα αποτελέσματα».

Ο Lundgren συγκινήθηκε μιλώντας για το πώς νιώθει τώρα:
«Ξέρεις ότι εκτιμάς τη ζωή πολύ περισσότερο», είπε. «Εκτιμάς κάθε μέρα».