Ο γενικός διευθυντής του BBC Τιμ Ντέιβι δήλωσε χθες Σάββατο ότι δεν θα παραιτηθεί, παρά την θύελλα αντιδράσεων για την αναστολή της συνεργασίας του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Βρετανίας με τον διάσημο παρουσιαστή του Γκάρι Λίνεκερ, εξαιτίας επικριτικής για την βρετανική κυβέρνηση ανάρτησής του στο Twitter, και τα προβλήματα που προκάλεσε στις αθλητικές εκπομπές του βρετανικού οπτικοακουστικού ομίλου. «Όλοι θέλουν να επιλυθεί η κατάσταση ήρεμα», δήλωσε ο Ντέιβι σε συνέντευξή του στο BBC.

Πολλοί διάσημοι πρώην ποδοσφαιριστές, σχολιαστές και παρουσιαστές ποδοσφαιρικών εκπομπών αποφάσισαν να μην παρουσιαστούν στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Λίνεκερ.

Οι θρύλοι του αγλικού ποδοσφαίρου, Άλαν Σίρερ και Ίαν Ράιτ δήλωσαν ότι δεν θα εμφανιστούν στο “Match Of The Day”. Η διαμάχη με τον Λίνεκερ προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στο αθλητικό πρόγραμμα του BBC καθώς πολλοί παρουσιαστές δεν συμμετείχαν σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Λίνεκερ, οδηγώντας το βρετανικό κανάλι να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Το BBC είχε αρχικά δηλώσει ότι θα “μιλήσει” με τον παρουσιαστή. Την Παρασκευή το δίκτυο εν τέλει “αποφάσισε ότι ο (Γκάρι Λίνεκερ) θα αποσυρθεί από την παρουσίαση του Match Of The Day έως ότου να κάνουμε σαφή συμφωνία μαζί του για την χρήση των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης”.