Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με ανάρτησή του στο Twitter, παρομοιάζει το ένταλμα με… χαρτί τουαλέτας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν χρειάζεται να σας εξηγήσω πού θα χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο χαρτί».

Στο τέλος της φράσης του επισυνάπτει και το σχετικό εικονίδιο για όποιον μπορεί να μην κατάλαβε τον συλλογισμό του.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγορώντας τον ότι είναι «υπεύθυνος για εγκλήματα πολέμου» που φέρεται να διαπράχθηκαν στην Ουκρανία και συγκεκριμένα ότι «βγάζει παράνομα παιδιά από την Ουκρανία».

Ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται ως ύποπτος για παράνομη απέλαση παιδιών και παράνομη μεταφορά ανθρώπων από το έδαφος της Ουκρανίας προς τη Ρωσική Ομοσπονδία, ενώ εκδόθηκε και ένταλμα σύλληψης για Ρωσίδα επίτροπο για τα δικαιώματα του παιδιού, την Μαρία Αλεξέγιεβνα Λβόβα-Μπέλοβα.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Μεντβέντεφ και ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, που δήλωσε ότι η Μόσχα δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

«Θεωρούμε την ίδια την υποβολή του ζητήματος αυτού εξοργιστική και απαράδεκτη. Η Ρωσία, όπως και μια σειρά από κράτη, δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου αυτού και, κατά συνέπεια, οποιεσδήποτε αποφάσεις αυτού του είδους είναι άκυρες για τη Ρωσική Ομοσπονδία από την άποψη του νόμου», είπε ο Πεσκόφ.