Στη μαρτυρική Μπούτσα βρίσκεται ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που ορκίστηκε να νικήσει το «ρωσικό κακό», κατά την πρώτη επέτειο της απελευθέρωσης της μαρτυρικής πόλης που έγινε το σύμβολο των φρικαλεοτήτων του ρωσικού στρατού.

Στο πλευρό του Ουκρανού προέδρου βρέθηκε η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάια Σαντού και οι πρωθυπουργοί της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, της Σλοβακίας Εντουαρντ Γέγκερ και της Σλοβενίας Ρόμπερτ Γκόλομπ.

«Είναι βέβαιο, θα νικήσουμε. Το ρωσικό κακό θα πέσει εδώ ακριβώς στην Ουκρανία και δεν θα μπορέσει να ξανασηκωθεί», τόνισε.

«Δεν θα συγχωρήσουμε ποτέ» τους δράστες της σφαγής είχε επισημάνει. Η πόλη θεωρείται σύμβολο των ωμοτήτων για τις οποίες κατηγορείται η Μόσχα μετά την εισβολή της. «Περισσότεροι από 175 άνθρωποι βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους και αίθουσες βασανιστηρίων. 9.000 ρωσικά εγκλήματα πολέμου. 365 ημέρες από τότε που είναι ξανά μια ελεύθερη ουκρανική πόλη», έγραψε ο Ζελένσκι σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Δεν θα συγχωρήσουμε ποτέ. Θα τιμωρήσουμε όλους τους ενόχους», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.