Στους επτά ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη ρωσική επίθεση της Κυριακής σε κέντρο παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη Ορίχιβ της νότιας Ουκρανίας. Τα σωστικά συνεργεία έχουν ολοκληρώσει το χτένισμα των ερειπίων, αφού το κέντρο βρισκόταν μέσα σε σχολείο.

Το Ορίχιβ βρίσκεται κοντά στη γραμμή του μετώπου, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις τον περασμένο μήνα προσπάθησαν να ανακαταλάβουν πολύ οχυρωμένες θέσεις από τις ρωσικές δυνάμεις. Ο περιφερειάρχης έχει καταγγείλει την επίθεση ως «έγκλημα πολέμου».

Εθελοντές που είχαν βοηθήσει στο παρελθόν να απομακρυνθούν οι άνθρωποι από τους πλημμυρισμένους δρόμους μετά την έκρηξη του φράγματος Καχόβκα , τώρα καθαρίζουν τα σπίτια από τα συντρίμμια που έφερε το νερό. Στη Χερσώνα , οι κάτοικοι δεν έχουν σχεδόν τίποτα από τα σπίτια και τα υπάρχοντά τους.

“Βγάλαμε τα πάντα. Έχει μείνει μόνο ένα κουτί. Λυπάμαι για όλους τους ανθρώπους που πλημμύρισαν. Όλοι έχασαν τα σπίτια τους. Όλα έχουν καταστραφεί, ακόμη και οι τοίχοι καταρρέουν, τα ταβάνια, η στέγη”, εξηγεί ο Βολοντίμιρ, ένας εθελοντής με το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Φάρος της Αναγέννησης».

Η Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει πυροσβέστες να βομβαρδίζονται από τον εχθρό κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή του Ντόνετσκ . Βιάζονται για κάλυψη, αλλά κανείς δεν τραυματίζεται.