Τις υπερηχητικές ταχύτητες στα ταξίδια υπόσχεται να επαναφέρει η εταιρεία Boom Technology Inc. η οποία θα διαθέσει στην αγορά τον… διάδοχο του Concorde που είχε αποσυρθεί το 2003, μια και ήταν εξαιρετικά θορυβώδες και δαπανηρό, περιορίζοντας τη διαθεσιμότητα πτήσης, μετατρέποντας μάλιστα τον ναύλο απαγορευτικά υψηλό για πολλούς ταξιδιώτες..

Δύο δεκαετίες, ήταν αρκετές για να ενσωματωθούν και τα τεράστια άλματα που τεχνολογικά υποστηρίζει το νέο δημιούργημα που θα είναι σε θέση να μεταφέρει σε συνθήκες… πολυτελούς πτήσεις 80 επιβάτες.

Οι αλλαγές που σχεδιάζει να καλύψει το Overture και μάλιστα με ταχύτητες που κόβουν την ανάσα, θα καλύπτουν τις νέες περιβαλλοντικές ανάγκες, ενώ θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2024, όμως η πρώτη πτήση υπολογίζεται περίπου το 2029 με 2030. 

«Η αεροπλοΐα δεν έχει κάνει τόσο τεράστιο άλμα εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Boom, Μπλέικ Σκολ. Το αεροσκάφος «Overture» είναι «επαναστατικό στον σχεδιασμό του και θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το θέμα της απόστασης», πρόσθεσε.

Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης ότι συνεργάζεται με την Northrop Grumman για την ανάπτυξη ενός στρατιωτικού αεροσκάφους. Η συνεργασία μπορεί «να δώσει στις ΗΠΑ και στους συμμάχους τους μία ασύγκριτη δυνατότητα ως προς την ταχύτητα», είπε ο Σκολ.

Μέχρι στιγμής έχει δημιουργηθεί μόνο ένα αεροσκάφος για δοκιμές, στο ένα τρίτο του μεγέθους που θα έχει το τελικό μοντέλο και το οποίο θα κάνει δοκιμαστική πτήση τους προσεχείς μήνες.