Για άλλη μια φορά η τεχνητή νοημοσύνη απλώνει τα «δίχτυα» της δημιουργώντας στην Ουκρανία εικόνες γυναικών για να παγιδεύσουν και να αποσπάσουν πληροφορίες από Ρώσους στρατιώτες.

Η Molfar, μια ουκρανική εταιρεία αξιολόγησης κινδύνων και ανάλυσης, είπε στους Times ότι δημιουργούν ψεύτικα προφίλ σε εφαρμογές γνωριμιών σε «πραγματικά απελπισμένους» πεζικούς για να τους ξεγελάσουν ώστε να μοιραστούν λεπτομέρειες που κερδίζουν τον πόλεμο σχετικά με τη ρωσική εμπειρία της εισβολής.

Ποιες κρύβονται πίσω από το ψεύτικο προφίλ για να αποσπάσουν πληροφορίες από Ρώσους

Η «Angelina», υπεύθυνη για συνομιλία με μερικούς από τους στρατιώτες πίσω από ένα ψεύτικο προφίλ, είπε ότι αναζητούν πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των στρατευμάτων, τον στρατιωτικό εξοπλισμό, την επιτυχία των επιθέσεων και τα υλικοτεχνικά ζητήματα.

Το προσωπικό λέει ότι οι άπειροι νεοσύλλεκτοι μοιράζονται πληροφορίες για τους ρόλους τους, το πού υπηρετούν και την μεταβαλλόμενη εμπειρία του πολέμου στην πρώτη γραμμή. Ισχυρίζονται ότι «δεν ασχολούνται με τους ερεθισμένους», καθώς θέλουν να μιλάνε μόνο για σεξ.

Αποσπάσματα από μια συνομιλία δείχνουν έναν Ρώσο στρατιώτη να λέει: «Πρέπει να σε πάνε στη Μόσχα το συντομότερο. Δεν μου αρέσει να περιμένω πολύ για [σεξ]», προτού η Angelina επιβραδύνει τα πράγματα, προτείνοντάς του να είναι «αξιοπρεπής και πιστός».

Μιλώντας στους Times, η Angelina και η συνάδελφός της, Masha, εξήγησαν ότι δεν αισθάνονται άσχημα για τους στόχους τους. «Έρχονται στη χώρα μου, θέλουν να σκοτώσουν τους ανθρώπους μου», εξήγησε η Angelina. Είπε ότι ο αδερφός της πέθανε στη σύγκρουση στην αρχή του πολέμου και ότι ο πατέρας της υπηρετεί αυτήν τη στιγμή.

AI τεχνητή νοημοσύνη Claude

Τεχνητή νοημοσύνη και δορυφορικές εικόνες

Καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου, η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της διαθέτουν καινοτόμες νέες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης σε μια σειρά εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης δορυφορικών εικόνων και της διεξαγωγής αξιολογήσεων ζημιών στο πεδίο της μάχης, εξήγησε το περιοδικό National Defense Magazine.

Η γεωχωρική νοημοσύνη είναι η κύρια εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης για την Ουκρανία από το 2022. Τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να αναλύσουν δορυφορικές εικόνες, συνδυάζοντας πλάνα από διαφορετικές πηγές για να παρέχουν μια σαφέστερη και ακριβέστερη τοποθέτηση της γης. Το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου ενισχυμένο με τεχνητή νοημοσύνη βοήθησε επίσης την Ουκρανία να εντοπίσει πεσόντες στρατιώτες και να αντιμετωπίσει κατά μέτωπο την παραπληροφόρηση.

Χθες, ο επικεφαλής της MI6 έδωσε μια ομιλία στη βρετανική πρεσβεία στην Πράγα σχετικά με τον πιθανό ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης για τη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών και τη θέση για τους Ρώσους αποστάτες στην κατασκοπεία.

Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται εδώ και καιρό από κατασκοπευτικές υπηρεσίες για να βοηθήσει τις αποστολές τους

Το 2021, η GCHQ ανακοίνωσε ότι σκόπευε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για την αντιμετώπιση ζητημάτων που κυμαίνονται από τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών έως την παραπληροφόρηση και την εμπορία ανθρώπων.

Ήδη από τον Μάρτιο του 2019, ένας Ρώσος αποστάτης ισχυρίστηκε ότι ερωτεύτηκε έναν Ουκρανό κατάσκοπο σε μια σειρά από honeypot και παρέδωσε σχέδια μάχης που περιγράφουν λεπτομερώς μια προγραμματισμένη μελλοντική εισβολή στην Ουκρανία.

«Έχω έναν πολύ ιδιαίτερο φίλο τώρα», είπε εκείνη την εποχή και πρόσθεσε: είναι «πολύ πιο σημαντικός για μένα». Είπε ότι η Ρωσία σχεδίαζε να εισαγάγει κρυφά 100.000 στρατιώτες στη χώρα μέσα σε μόλις τέσσερις ώρες, γονατίζοντας τη χώρα.