Ένα περιστατικό σύλληψης που έγινε τον Ιούλιο του 2022, αλλά είχε δραματικές προεκτάσεις και ακολουθήθηκε από φρικτές αποκαλύψεις, έδωσαν στο φως της δημοσιότητας οι αρχές των ΗΠΑ. Πρωταγωνιστής του, ένας παιδοβιαστής ονόματι Τζέρεμι Γκάθρι.

Τη βραδιά της 5ης Ιουλίου 2022, ο Γκάφρι αναγκάστηκε να σταματήσει για έλεγχο όταν αστυνομικοί του έκαναν νόημα να κατευθύνει το ΙΧ του στην άκρη του αυτοκινητόδρομου. Ήταν εμφανές από τα πρώτα δευτερόλεπτα ότι ο οδηγός ήταν μεθυσμένος κι αυτό οι αστυνομικοί το επιβεβαίωσαν άμεσα, τόσο από το γεγονός ότι ο Γκάθρι μπερδευόταν και είχε εντελώς αλλόκοτη συμπεριφορά, όσο και από την αποτυχία του σε σχετικό τεστ που του έκαναν. Εκτός όλων των άλλων, είχε και άδεια μπουκάλια τεκίλας και ουίσκι πεταμένα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Αυτό που δεν περίμεναν όμως ήταν να αντικρίσουν στο πίσω κάθισμα έξι παιδιά. Ο Γκάθρι ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για φίλους του και ότι όλοι οι συνεπιβάτες του ήταν 18 ετών, ωστόσο η αλήθεια ήταν διαφορετική.

Οι αρχές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά ήταν ανήλικα και στην πορεία των ερευνών επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι τους. Ο συλληφθείς βίαζε κατ επανάληψη ένα από τα παιδιά και μάλιστα το είχε αφήσει έγκυο (απέβαλε τελικά), ενώ θύμα βιασμού ισχυρίζεται ότι έπεσε και η αδελφή του αλλά και μια τρίτη κοπέλα που μίλησε για «μακρά περίοδο σεξουαλικής κακοποίησης» από τον δράστη.

Το απίστευτο της ιστορίας είναι ότι και μετά τη σύλληψή του και το κλείσιμό του σε φυλακή μέχρι να δικαστεί, ο Γκάθρι συνέχισε να στέλνει μηνύματα σε ένα από τα παιδιά που βρισκόταν στο αμάξι εκείνο το βράδυ, ζητώντας χρήματα…