Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas, αν και στο παρε΄θόν δέχθηκε επικρίσεις για τον άκαμπτο κώδικα ενδυμασίας των εργαζομένων της, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να καταργήσει τις στολές της με βάση το φύλο.

Στο εξής θα επιτρέπει στο ανδρικό πλήρωμα καμπίνας να μακιγιάρεται και στο γυναικείο προσωπικό να πάψει να φοράει ψηλοτάκουνα παπούτσια, σε μια προσπάθεια να αναθεωρήσει τους κανονισμούς της ώστε να αντικατοπτρίζει καλύτερα τις σύγχρονες προσδοκίες και να καταστήσει τις στολές πιο άνετες για το προσωπικό της.

Άλλωστε, ο καθένας και η καθεμια από αυτούς, προέρχονται από «διαφορετικά πολιτιστικά υπόβαθρα», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρίας από την Αυστραλία.

Η εταιρεία είχε στο παρελθόν επικριθεί για τον άκαμπτο κώδικα ενδυμασίας της, σύμφωνα με τον οποίο απαγορευόταν στους πιλότους να έχουν μουστάκι, υπήρχε όριο στο μήκος της φαβορίτας του πληρώματος και καθορίζονταν οι ιδανικές αποχρώσεις για το μακιγιάζ ματιών.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές ακολουθούν τα αιτήματα των συνδικάτων, τα οποία προέτρεπαν την Qantas να καταργήσει την υποχρέωση να μακιγιάρεται το γυναικείο προσωπικό.

«Η μόδα εξελίσσεται και το ίδιο και οι κατευθυντήριες γραμμές μας ως προς το στυλ (του προσωπικού μας) με την πάροδο των ετών», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Τα πρότυπά μας που αφορούν τις στολές αντανακλούσαν πάντα την εποχή», προστίθεται.

Qantas αεροσκάφος

Η Qantas είπε ότι οι που διακρίνονταν σε «ανδρικές» και «γυναικείες».

Πλέον, το πλήρωμα καμπίνας μπορεί να επιλέξει να φορέσει μακιγιάζ ή όχι, να φορέσει ίσια παπούτσια και να έχει μακριά μαλλιά, αρκεί να τα έχει πιασμένα αλογοουρά ή κότσο σινιόν.