Η ομάδα μισθοφόρων Wagner λέει ότι συνέλαβε έναν τακτικό αξιωματικό του ρωσικού στρατού, ο οποίος φέρεται να άνοιξε πυρ σε ένα όχημα της Wagner στην Ουκρανία καθώς ήταν μεθυσμένος.

Σε ένα βίντεο, ο αξιωματικός λέει ότι το περιστατικό συνέβη ενώ ήταν μεθυσμένος, λόγω της αντιπάθειάς του για τον Wagner.

Νωρίτερα, το αφεντικό της ομάδας δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός είχε ναρκοθετήσει τους δρόμους που χρησιμοποίησε η Wagner για να φύγει από την πόλη Μπαχμούτ.

Υπάρχουν μακροχρόνιες εντάσεις μεταξύ της Wagner και του τακτικού στρατού της Ρωσίας, αν και πολεμούν στην ίδια πλευρά.

Ο επικεφαλής της Wagner , Γεβγκένι Πριγκόζιν, έχει εξαπολύσει αρκετές δριμείς επιθέσεις εναντίον των υψηλόβαθμων αξιωματούχων άμυνας της Ρωσίας, διαμαρτυρόμενος συχνά για έλλειψη πυρομαχικών κατά τη διάρκεια της μάχης για το Μπαχμούτ στην ανατολική περιοχή του Ντόνετσκ της Ουκρανίας.

Η ομάδα Wagner οδήγησε τις μάχες εκεί για τη ρωσική πλευρά, η οποία έγινε η μακρύτερη και πιο αιματηρή μάχη του πολέμου.

Τον περασμένο μήνα, ισχυρίστηκε ότι πήρε τον πλήρη έλεγχο της πόλης και θα μεταβιβάσει τον έλεγχο στον ρωσικό στρατό.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι Telegram του γραφείου Τύπου του Πριγκόζιν, ο Ρώσος αξιωματικός φαίνεται να ανακρίνεται για το περιστατικό.

Σε αυτό, λέει ότι άνοιξε πυρ σε ένα όχημα της Wagner ενώ ήταν μεθυσμένος με αλκοόλ, λόγω της «προσωπικής του εχθρότητας».

Ισχυρίζεται επίσης ότι μεταξύ 10 και 12 από τους υφισταμένους του αφόπλισαν μια ομάδα μαχητών της Wagner, αν και δεν είναι σαφές εάν αυτό ήταν μέρος του ίδιου περιστατικού.

Ερωτηθείς γιατί δεν του αρέσει η ομάδα Wagner, απάντησε ότι «δεν ξέρει».

Λίγο πριν κυκλοφορήσει το βίντεο, ο Πριγκόζιν δημοσίευσε μια έκθεση υποστηρίζοντας ότι ομάδες που συνδέονται με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχαν τοποθετήσει εκρηκτικά στους δρόμους έξω από το Μπαχμούτ, τα οποία οι μαχητές της Wagner χρησιμοποιούσαν για να αποσυρθούν από την πόλη.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για αποδείξεις σχετικά με την εμπλοκή του υπουργείου Άμυνας σε αυτό το επεισόδιο, ο Πριγκόζιν απάντησε δημοσιεύοντας το βίντεο του κρατούμενου αξιωματικού.

«Εδώ είναι το κερασάκι στην τούρτα, οπότε δεν υπάρχει αμφιβολία», έγραψε, αν και ο αξιωματικός φαίνεται να μιλάει για ένα διαφορετικό περιστατικό.

Αν και είναι δύσκολο να επαληθευτούν οι ισχυρισμοί της ομάδας Wagner, οι τελευταίοι ισχυρισμοί είναι ένα άλλο σημάδι της δύσκολης σχέσης μεταξύ της ιδιωτικής στρατιωτικής ομάδας, η οποία υπέστη τεράστιες απώλειες στον αγώνα για το Μπαχμούτ, και του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.