Ο Ross Edgley προσπάθησε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη συνεχή κολύμβηση σε λίμνη στην Ιταλία αυτή την εβδομάδα. Ο Βρετανός ήλπιζε να κολυμπήσει 171 χιλιόμετρα ασταμάτητα στη λίμνη Trasimeno, κοντά στην Περούτζια.

Ο Ross Edgley είναι γνωστός για τα ρεκόρ που έχει κάνει σε επίπεδο κολύμβησης και μάλιστα, πριν μερικούς μήνες είχε βάλει στόχο να κολυμπήσει 72 ώρες συνεχόμενα στη Λίμνη του Λοχ Νες για να ευαισθητοποιήσει για την κλιματική αλλαγή. Τότε, είχε σταματήσει στις 52 ώρες και είχε προκαλέσει ανοιχτές πληγές στο δέρμα του. Τώρα, ήταν η σειρά για τη θερμοπληξία και για την αλλοίωση του δέρματος του, το λεγόμενο στέγνωμα που προκαλείται από το χλώριο της θάλασσας.

Πριν ξεκινήσει την προσπάθειά του ο Ross Edgley δήλωνε ενθουσιασμένος ωστόσο, τελικά, η προσπάθειά του διακόπηκε λόγω των πολύ δύσκολων συνθηκών μετά από 33 ώρες, 27 λεπτά και 70 χιλιόμετρα μέσα στο νερό που προκάλεσαν πολλά προβλήματα – συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου νεφρικής βλάβης. Το νερό στο σημείο που αποφάσισε να σταματήσει έφτανε τους 33 βαθμούς Κελσίου, καθώς επικρατούσε καύσωνας στην περιοχή.

Σε ανάρτηση στο Instagram, ο Ross Edgley ευχαρίστησε τους θαυμαστές του για την υποστήριξή τους και πρόσθεσε:

«Γρήγορη ενημέρωση: Ήσασταν απίστευτοι, αλλά δυστυχώς αυτό το κύμα καύσωνα που αναμένεται να πλήξει την Ιταλία αυτή την εβδομάδα σήμαινε ότι οι θερμοκρασίες απειλούσαν να φτάσουν το ρεκόρ των 48°C κατά τόπους (η θερμοκρασία του νερού στους 33°C κατά τόπους), πράγμα που σήμαινε ότι η κολύμβηση έπρεπε να επιχειρηθεί κάτω από αρκετά βάναυσες συνθήκες. Η περιπέτεια διακόπηκε περίπου στα 70 χιλιόμετρα λόγω θερμοπληξίας και ανησυχιών για αφυδάτωση και βλάβη των νεφρών. Πάω να ξεκουραστώ και να φάω πίτσα, αλλά ήθελα να σας πω ευχαριστώ πολύ».

Παράλληλα με το μήνυμα, ο Edgley μοιράστηκε μερικά στιγμιότυπα με την κατάσταση στην οποία περιήλθε το δέρμα του λόγω του χρόνου που πέρασε στο νερό.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Edgley επιχειρεί ένα τέτοιο κατόρθωμα – πέρυσι, κολύμπησε γύρω από το Λοχ Νες για 59 ώρες (ή 79 χιλιόμετρα) πριν αποσυρθεί από την πρόκληση για ιατρικούς λόγους. Κατέληξε στο νοσοκομείο αφού εμφάνισε υποθερμία, νεφρική ανεπάρκεια και βακτηριακή λοίμωξη που προκλήθηκε από εξάνθημα από την στολή του.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Edgley είναι από τους πιο γνωστούς υπεραθλητές και έχει ως χορηγό του την Gymshark, εταιρεία για την οποία μπορείς να μάθεις περισσότερα εδώ.