Στις φλόγες έχει τυλιχτεί τις τελευταίες ώρες επταώροφο κτίριο στην περιοχή Surry Hills στο κέντρο του Σίδνεϊ.

Η φωτιά, όπως αναφέρουν ΜΜΕ της Αυστραλίας, καίει σε πολλά επίπεδα ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται πολύ μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση των ανθρώπων που βρίσκονται στο κτίριο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά στον τρίτο όροφο του κτιρίου που κάποτε στέγαζε εργοστάσιο για καπέλα, αλλά γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις.

«Στην αρχή ήταν μικρή φωτιά αλλά μέσα σε λίγα λεπτά είχε πιάσει φωτιά όλο το κτίριο, δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Το κτίριο έχει καταρρεύσει σχεδόν εξ ολοκλήρου, με κομμάτια του να πέφτουν στο δρόμο και την Αστυνομία να προφυλάσσει τους περαστικούς που παρατηρούν σοκαρισμένοι.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στην Daily Mail Australia: «Ήταν τρελό – ήμασταν όλοι στη δουλειά και εντοπίσαμε τον καπνό στο απέναντι κτίριο, αλλά δεν το πολυσκεφτόμασταν – όλοι στεκόμασταν στα παράθυρα και τραβούσαμε φωτογραφίες όταν ξαφνικά ξέσπασε στις φλόγες».

«Τρομερή πυρκαγιά στο Σάρι Χιλς στην εκλογική περιφέρειά μου. Παρακαλώ να παραμείνετε ασφαλείς και να ακούτε τις οδηγίες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης», έγραψε στο Twitter η βουλευτής Τάνια Πλίμπερσεκ.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.