Για οικονομικές ατασθαλίες συνελήφθη η Νίκολα Στέρτζον, πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας λίγο καιρό μετά τη σύλληψη και του συζύγου της για τον ίδιο λόγο.

Η Νίκολα Στέρτζιον συνελήφθη στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας για τα οικονομικά του κόμματος SNP, αναφέρει ο Guardian.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σκωτίας δήλωσε: «Μια 52χρονη γυναίκα συνελήφθη σήμερα, Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, ως ύποπτη σε σχέση με την εν εξελίξει έρευνα για τη χρηματοδότηση και τα οικονομικά του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος.

Ο σύζυγός της, Πέτερ Μούρελλ , πρώην διευθύνων σύμβουλος του SNP, συνελήφθη στο σπίτι τους στο Ούντιστον κοντά στη Γλασκώβη στις 5 Απριλίου και ανακρίθηκε υπό επιτήρηση για σχεδόν 12 ώρες πριν αφεθεί ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Η αστυνομία έψαξε το σπίτι και τον πίσω κήπο τους και έψαξε επίσης τα κεντρικά γραφεία του SNP με ένταλμα, βγάζοντας κουτιά με έγγραφα και υπολογιστές.

Ο Κόλιν Μπεάτιε, τότε ταμίας του κόμματος, συνελήφθη και ανακρίθηκε στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας στις 18 Απριλίου και αφέθηκε ελεύθερος αργότερα χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες, εν αναμονή περαιτέρω έρευνας.