Νέες φωτογραφίες – ντοκουμέντα από το Σουδάν είδαν το φως της δημοσιότητας, τη Δευτέρα (24/04), και μία ρουκέτα φαίνεται πως έχει χτυπήσει σπίτι ελληνικής οικογένειας στο Χαρτούμ.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, οι οικογένειες των Ελλήνων σώθηκαν από καθαρή τύχη, αφού το χτύπημα ήταν σφοδρό. Στις φωτογραφίες φαίνονται οι υλικές ζημιές που προκάλεσε η ρουκέτα, η οποία έπληξε το σπίτι των Ελληνών ομογενών.

Συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων από το Σουδάν

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα έχει απογειωθεί από το Ασουάν της Αιγύπτου το ελληνικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-27 και κατευθύνεται προς το Τζιμπουτί ώστε να παραλάβει τους 23 Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν πρώτοι από το Σουδάν.

Άλλωστε, το Υπουργείο Εξωτερικών συντονίζει τις ενέργειές του με τη Γαλλία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ για τον ταχύτερο και ασφαλέστερο απεγκλωβισμό των Ελλήνων που βρίσκονται στην πρωτεύουσα του Σουδάν, το Χαρτούμ.

Μάλιστα, το C-27 εκτιμάται ότι θα προσγειωθεί την Τρίτη (25/04) στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας και, την ίδια ώρα, θα απογειωθεί άλλο μεταγωγικό για το Ασουάν, σε περίπτωση που κληθεί άμεσα για τον απεγκλωβισμό και των υπόλοιπων Ελλήνων από το Σουδάν.

Photo credits: OPEN