Συνελήφθη πριν από λίγο ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία του κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ, στην Κωνσταντινούπολη.

Την σύλληψή του έκανε γνωστή ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης κατά της επαρχιακής έδρας του Καλού Κόμματος. Να έχετε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την αστυνομία σας», ανακοίνωσε μέσω Twitter.

Η επίθεση σημειώθηκε από άγνωστο, ο οποίος άνοιξε πυρ έξω από το κτίριο με πυροβόλο όπλο και προξένησε, ευτυχώς, μόνο υλικές ζημιές στην τζαμαρία της εισόδου.

Η τουρκική αστυνομία έσπευσε στο σημείο όπως και η πρόεδρος του κόμματος Μεράλ Ακσενέρ η οποία στηρίζει την κοινή υποψηφιότητα της αντιπολίτευσης στο πρόσωπο του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Νωρίτερα, η Ακσενέρ στις δηλώσεις της επιτέθηκε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Ολες οι επιθέσεις εναντίον του σπιτιού μου αλλά και συντρόφων μου έμειναν ατιμώρητες. Ολα αυτά επί της εξουσία σας. Σήμερα έφτασαν να ανοίξουν πυρ έξω από τα γραφεία μας στην Κωνσταντινούπολη» σχολίασε με οργή η Τουρκάλα πολιτικός.

«Tυχαίο περιστατικό», σύμφωνα με την αστυνομία

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, ο φύλακας στον χώρο που βρίσκεται απέναντι από το κτίριο του Καλού Κόμματος, κυνηγούσε κλέφτες και προκειμένου να τους εμποδίσει, πυροβόλησε, με την σφαίρα να χτυπάει στο παράθυρο του κτιρίου του κόμματος της Ακσενέρ.

Το περιστατικό εντούτοις αρκεί για να βάλει «φωτιά» στο ήδη τεταμένο πολιτικό κλίμα της γείτονος χώρας, έστω και αν οι αστυνομικές αρχές δεν το συνδέουν με τις εκλογές της 14ης Μαΐου.