Ο Jeff Bezos φαίνεται να επενδύει πολύ στο μέλλον, καθώς πέρα από το ταξίδι στο διάστημα, θα χρηματοδοτήσει ένα νέο εγχείρημα κατά της γήρανσης που στοχεύει να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζήσουν περισσότερο.
Δεν θα μας κάνει βέβαια αθάνατους, αλλά θα μπορούσε να σημάνει το τέλος των πλαστικών εγχειρήσεων. Η Altos Labs εξετάζει την τεχνολογία βιολογικού επαναπρογραμματισμού και αν μια ποικιλία μεθόδων θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναστροφή της διαδικασίας γήρανσης.
Μια μέθοδος που μελετάται είναι αν αυτός ο επαναπρογραμματισμός θα μπορούσε να διδάξει τα κύτταρα να επιστρέψουν στην προέλευση των «βλαστικών κυττάρων» και να τα επαναπροσαρμόσουν στο δέρμα, δίνοντάς του νεανική όψη.
Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει χρηματοδότηση άνω των 270 εκατομμυρίων δολαρίων χάρη σε μαζικές δωρεές από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που δανείζουν για τον σκοπό της εταιρείας.
Η MIT Technology Review ανέφερε ότι μερικοί άνθρωποι που ενημερώθηκαν από την εταιρεία είπαν ότι ο πρώην προϊστάμενος της Amazon, Jeff Bezos, και ο Ρωσο-Ισραηλινός επιχειρηματίας, Yuri Milner, είναι μεταξύ των επενδυτών.
Ποιοι θα εργαστούν για το εγχείρημα
Η Altos Labs προσέλαβε τη βραβευμένη με Νόμπελ, Δρ Shinya Yamanaka, η οποία κέρδισε το πολυπόθητο βραβείο το 2012 για «την ανακάλυψη ότι τα ώριμα κύτταρα μπορούν να επαναπρογραμματιστούν για να γίνουν πολυδύναμα».
Ο Ιάπωνας ερευνητής ανακάλυψε ότι τέσσερις συγκεκριμένες πρωτεΐνες, πλέον γνωστές ως παράγοντες Yamanaka, θα μπορούσαν να προστεθούν σε ένα κύτταρο που θα το βοηθούσε να επαναπρογραμματίσει στην κατάσταση των βλαστικών κυττάρων του.
Φέρεται να συμμετέχει και ο Δρ Juan Carlos Izpisua Belmonte, ο οποίος είναι Ισπανός βιολόγος από το Ινστιτούτο Salk της Καλιφόρνιας. Χρησιμοποίησε την έρευνα του Dr Yamanaka το 2016 σε ποντίκια και έδωσε επιτυχημένα αποτελέσματα στην αντίστροφη της γήρανσης στα ζώα.
Σύμφωνα με την Daily Mail, είναι επίσης γνωστός για πειραματισμούς σε μίξη μαϊμού και ανθρώπινων εμβρύων. Υπολογίζει ότι θα μπορούσε να παρατείνει τη μέση ανθρώπινη ζωή κατά 50 χρόνια βάσει αυτής της έρευνας.
Η Technology Review προσθέτει ότι η εταιρεία προσέλαβε επίσης τον Peter Walter του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, ο οποίος εξετάζει τα μόρια της μνήμης, καθώς και τον καθηγητή του UCLA, Steve Horvath, ο οποίος βρήκε μια αριθμομηχανή «βιολογικού ρολογιού», την Dr Jennifer Doudna, η οποία κέρδισε το Νόμπελ Βραβείο το 2020 για την από κοινού ανακάλυψη της επεξεργασίας γονιδίων CRISPR και τον Manuel Serrano από το Ινστιτούτο Έρευνας στη Βιοϊατρική.