Τo Crash Bandicoot είναι συνυφασμένο με τα παιδικά μας χρόνια, τότε που γυρνούσες από το σχολείο κι αγωνιούσες να ανοίξεις το PlayStation ή το Game Boy για να συνεχίσεις από εκεί που έμεινες. Η νοσταλγία που σου προκαλεί ένα παιχνίδι Crash συμβάλλει σίγουρα στην επιτυχία του.

Από όταν πρωτοβγήκε η σειρά βιντεοπαιχνιδιών το 1996, έχει κυκλοφορήσει 18 παιχνίδια, πουλώντας πάνω από 50 εκατομμύρια αντίτυπα. Ακόμα και σαν ενήλικας σου κάνει την αίσθηση να το κατεβάσεις και να κολλήσεις μπροστά από μια οθόνη. Ποια είναι τα καλύτερα παιχνίδια Crash Bandicoot όλων των εποχών; Η αλήθεια είναι ότι ήταν δύσκολο να διαλέξουμε, αλλά καταλήξαμε στα κορυφαία. Κάποια είναι καινούργια και θα τα βρεις πλέον στο PS store.

Τα 5 καλύτερα Crash Bandicoot

Crash Bandicoot 4: It’s About Time

Ένα game που εναλλάσσεται συνεχώς στον χωροχρόνο και δεν το βαριέσαι σχεδόν ποτέ. Η ιστορία του παιχνιδιού ακολουθεί το Crash Bandicootκαι η αδερφή του Coco καθώς ανακτούν τις πανίσχυρες Quantum Masks σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τον Doctor Neo Cortex και τον Doctor Nefarious Tropy να καταλάβουν το multiverse. Τα διάφορα σύμπαντα σε απορροφούν σε έναν νέο κόσμο και οι πίστες είναι ενός αρκετά απαιτητικού επιπέδου. Το μόνο αρνητικό είναι ότι η κάμερα κάποιες φορές δεν σου δίνει την κατάλληλη ορατότητα για το κάθε σημείο.

Σε κάθε πίστα προστίθενται νέες δυνατότητες και feautures, όπως η Quantum Mask. Με αναφορές στο παρελθόν, flashbacks από το 1996, time trials, inverted και retro mode, μπαίνει στη λίστα με τα καλύτερα Crash. Συνδυάζει τη νέα εποχή με το τότε με το καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς να χάνει την αυθεντικότητά του. Κυκλοφόρησε το 2020 και αποτελεί έτσι το πιο πρόσφατο στην αγορά.

https://www.youtube.com/watch?v=5qF5JrciMnU

Crash Bandicoot N.Sane Trilogy

Ένα remaster των Crash Bandicoot (1996), Cortex Strikes Back (1997) και Warped (1998). που αναπτύχθηκαν αρχικά από την Naughty Dog για το PlayStation. Το κλασικό gameplay της σειράς βιντεοπαιχνιδιών που αγαπήσαμε πήρε νέα μορφή, ακολουθώντας πιστά το πρότυπό του. Οι κινήσεις του Crash και η εναλλαγή χαρακτήρων έχουν παραμείνει ίδιες, όπως και οι περισσότερες πίστες. Αυτό που πάει το παιχνίδι σε άλλο επίπεδο είναι ο remastered ήχος και τα cutscenes από παλιά.

Crash Team Racing Nitro-Fueled

Ακόμα ένα remaster, αυτήν την φορά του Crash Team Racing από τo 1999. Είναι βασικά μια εναλλακτική του Mario Kart, αλλά με πινελιές που το κάνουν ξεχωριστό. Ουσιαστικά είναι αγώνες δρόμου με όλους τους γνωστούς χαρακτήρες. Οι πίστες μοιάζουν με ορισμένα επίπεδα σε όλο το franchise, ενώ προστέθηκαν μερικά καινούργια. Σε βάζει στο τρυπάκι να μαζεύεις μέσα από challenges σε limited-time Grand Prix, πόντους Nitro, με τους οποίους ξεκλειδώνεις νέους χαρακτήρες, καρτ κι άλλα feautures που δεν θες να χάσεις. Πέρα από τους κλασικούς αγώνες, όπου προσπαθείς να βγεις πρώτος, υπάρχουν race tracks, battle arenas και Ring Rally για να μην ξεκολλήσεις τα δάχτυλά σου από το τηλεχειριστήριο.

Crash Bandicoot 

To Crash Bandicoot, το ορθόδοξο του 1996, είναι αυτό που ξεκίνησε το franchise και τα επόμενα παιχνίδια οφείλουν την ύπαρξη και την ανάπτυξή τους σε αυτό. Δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε την αξία του. Το πρώτο παιχνίδι διαθέτει πάνω από 30 διαφορετικά επίπεδα, χωρίς τα μπόνους που μπορείς να ξεκλειδώσεις. Οι θρυλικοί χαρακτήρες σε συνδυασμό με την μουσική και το πρωτοποριακό για την εποχή gameplay είναι αυτό που έκανε αυτό το παιχνίδι αυτό που είναι σήμερα. Είναι διασκεδαστικό, διαχρονικό και σε γεμίζει με νοσταλγία. Μπορεί να είναι και το παιχνίδι που σε έβαλε στο κόσμο του gaming. Δεν ξέρω το καταριέσαι ή το ευγνωμονείς για αυτό, αλλά δεν μπορείς να μην παραδεχτείς την τεράστια επίδραση που άσκησε.

Crash Bandicoot: The Huge Adventure 

Το μοναδικό που κυκλοφόρησε στο Game Boy Advance και όχι σε Play Station. Μάλιστα, ήταν το πρώτο της σειράς που κυκλοφόρησε σε κονσόλα χειρός. Σου κρατούσε συντροφιά όπου κι αν πήγαινες. Είναι ίσως από τα πιο σπάνια παιχνίδια που μπορείς να έχεις στην συλλογή σου. Αν και δεν διαφέρει από το κλασικό Bandicoot έχει τη δική του γοητεία. Αποτελεί την συνέχεια των πρώτων τεσσάρων βασικών παιχνιδιών και η ιστορία του επικεντρώνεται σε μια πλοκή για τη συρρίκνωση της Γης από τον κύριο ανταγωνιστή, τον Doctor Neo Cortex , μέσω της χρήσης ενός γιγαντιαίου όπλου, το «Planetary Minimizer». Απλά πρέπει σε ένα 2.5D περιβάλλον, που σου δίνει δηλαδή την αίσθηση του τρισδιάστακου, να συγκεντρώσεις Κρύσταλλους για να τροφοδοτήσεις μια συσκευή που θα επαναφέρει τη Γη στο σωστό της μέγεθος, νικώντας τον Doctor Cortex και τα τσιράκια του.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

iOS 16: Τα features του νέου λογισμικού των iPhone + 3 «κρυφά» κόλπα που δεν ήξερες

Neptune: Το διαστημόπλοιο που θα σε πηγαίνει διακοπές στο διάστημα το 2024

Πώς μία θέση εργασίας στο Linkedin κατέστρεψε το πιο δημοφιλές crypto game