Έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για το πως το Instagram επηρεάζει την ψυχολογία των εφήβων, και δη των νεαρών κοριτσιών. Η εφαρμογή, πλέον, παραδέχεται πως έχει κάνει σοβαρά λάθη και ένα εξ αυτών είναι η αποτυχία να αφαιρέσει λογαριασμούς υπέρ της διατροφικής διαταραχής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, προώθησε ακόμα και σε αυτές τις σελίδες σε εφήβους.

Μιλώντας στο CNN, το Instagram αναγνώρισε ότι οι λογαριασμοί παραβίασαν τις οδηγίες του και έπρεπε να είχαν αφαιρεθεί από την πλατφόρμα. «Δεν επιτρέπουμε περιεχόμενο που προωθεί ή ενθαρρύνει διατροφικές διαταραχές και καταργήσαμε τους λογαριασμούς που μοιραστήκαμε μαζί μας για παραβίαση αυτών των κανόνων», δήλωσε εκπρόσωπος, αφού το γραφείο του Blumenthal έστειλε μια λίστα με τις προσβλητικές σελίδες.

https://www.intronews.gr/6317-2-frances-haugen-osa-apokalypse-i-gynaika

«Χρησιμοποιούμε τεχνολογία και αναφορές από την κοινότητά μας για να βρούμε και να αφαιρέσουμε αυτό το περιεχόμενο όσο πιο γρήγορα μπορούμε και εργαζόμαστε πάντα για να βελτιωθούμε», συνέχισε το Instagram και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε συμβουλές ειδικών από ακαδημαϊκούς και οργανισμούς ψυχικής υγείας, όπως το National Eating Disorder Association, για να επιτύχουμε τη δύσκολη ισορροπία μεταξύ του να επιτρέπουμε στους ανθρώπους να μοιράζονται τις εμπειρίες τους στην ψυχική υγεία, προστατεύοντάς τους τους από δυνητικά επιβλαβές περιεχόμενο».

Όλο το παραπάνω προέκυψε από το ο προσωπικό του γερουσιαστή του Connecticut, Richard Blumenthal που δημιούργησε έναν fake λογαριασμό στο Instagram, ο οποίος ανήκε υποτίθεται σε ένα 13χρονο κορίτσι. Μετά από πολλές σελίδες διατροφής και διατροφικών διαταραχών, ο αλγόριθμος του λογαριασμού συνέστησε σχεδόν αμέσως λογαριασμούς με πιο ακραίες δίαιτες.

https://www.intronews.gr/6437-2-hbo-max-erchetai-stin-ellada-sta-mesa-tou-2022