Λίγες ημέρες μετά τη πολύωρη πτώση του Facebook, προβλήματα προκλήθηκαν ξανά. Μετά το μεγάλο κρασάρισμα ιστορικών διαστάσεων, που άνοιξε το κουτί των συνωμοσιών, παρατηρήθηκε χθες πως επί σειρά λεπτών καταγράφηκαν καθυστερήσεις στις σελίδες του Instagram, που αργούσαν πολύ να «φορτώσουν».

Την ίδια στιγμή, χρήστες στο Facebook δεν μπορούσαν να δουν τις ειδοποιήσεις τους, καθώς εμφανιζόταν η σήμανση σφάλματος. Ο εξειδικευμένος ιστότοπος Downdetector, που παρακολουθεί συστηματικά τα τεχνικά προβλήματα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, έδειξε ότι υπήρχαν περισσότερα από 36.000 περιστατικά ανθρώπων που ανέφεραν προβλήματα με το Instagram. Υπήρχαν επίσης περισσότερες από 800 αναφορές για προβλήματα με το Messenger, την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων του Facebook.

https://www.intronews.gr/6631-2

Ο Downdetector παρακολουθεί μόνο τις διακοπές λειτουργίας συγκεντρώνοντας αναφορές κατάστασης από σειρές πηγών, συμπεριλαμβανομένων σφαλμάτων που υποβάλλονται από χρήστες στην πλατφόρμα του. Η διακοπή μπορεί επηρέασε μεγαλύτερο αριθμό χρηστών.

Σημειώνεται, πάντως, το μπλακ άουτ της Δευτέρας βύθισε τη μετοχή της Facebook, ενώ η εταιρεία διεμήνυσε πως δεν υπήρξε κακόβουλη δράση πίσω από το πρόβλημα σύνδεσης και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα δεδομένα των χρηστών παραβιάστηκαν κατά τον χρόνο διακοπής της σύνδεσης». Επεσήμανε, ακόμη, ότι υπήρξε πρόβλημα με τα εσωτερικά συστήματα της Facebook, γεγονός που δυσκόλεψε τις προσπάθειες εντοπισμού και λύσης του προβλήματος.