Ο διαστημικός τουρισμός έχει γίνει το νέο trend στο Χόλιγουντ -και όχι μόνο- με ισχυρούς επιχειρηματίες να επενδύουν σε αυτόν. Τι λείπει λοιπόν για να γίνει η εμπειρία τους πιο ξεκούραστη; Ένα ξενοδοχείο, το οποίο ανέλαβε το Voyager Space Station.

Πολλές εταιρείες εκμεταλλεύονται τον ενθουσιασμό που υπάρχει γύρω από τα διαστημικά ταξίδια, τα οποία αναμένονται να γίνουν όλο και πιο συχνά στο μέλλον, και εργάζονται πάνω στη δημιουργία διαστημικών ξενοδοχείων που δημιουργούν τεχνητή βαρύτητα για να επιτρέπουν στους ανθρώπους να απολαμβάνουν μια κυριολεκτικά εξωπραγματική εμπειρία. Η θέα του δωματίου, για παράδειγμα, θα είναι ολόκληρη η Γη.

Το project του Διαστημικού Σταθμού Voyager θα κοστίσει 200 ​​δισεκατομμύρια δολάρια και το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο στον κόσμο θα διαθέτει όλες τις ανέσεις που θα υπάρχουν σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη Γη. Κι βέβαια αυτό που κλέβει τις εντυπώσεις με πρώτη ματιά είναι το σχήμα του, καθώς μοιάζει σαν ρόδα luna park. Ο διαστημικός σταθμός θα είναι 50.000 τετραγωνικών μέτρων και η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει το 2026.

Το ξενοδοχείο είναι σχεδιασμένο για να προσελκύει τουρίστες, επιστήμονες και αστροναύτες σε αποστολές μεγάλων αποστάσεων για τη διεξαγωγή της έρευνάς τους, και αναμένεται να είναι έτοιμο το 2027! Μάλιστα, το αρχικό σχέδιο ήταν να έχει χτιστεί μέχρι το 2025, αφού το project του Voyager ήδη συζητιέται από το 2019, ωστόσο η πανδημία έβαλε «φρένο» στην Orbital Assembly Corporation, μια εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια, που ανέλαβε την κατασκευή του.

Πώς θα φτιαχτεί το Voyager

Θα έχει όπως είπαμε σχήμα ρόδα και δύο δακτυλίους που συνδέονται με ακτίνες. Ο εσωτερικός κύκλος της κατασκευής θα είναι οι σταθμοί αποβάθρας, ενώ ο εξωτερικός δακτύλιος θα περιλαμβάνει δωμάτια, μπαρ, εστιατόρια, γυμναστήρια. Στόχος είναι να κάνει τα διαστημικά ταξίδια πιο φιλικά στο ευρύ κοινό, κάνοντας το να πιστέψει ότι είναι πραγματικότητα και όχι ένα παρατραβηγμένο όνειρο.

Το Voyager θα βρίσκεται στην κάτω τροχιά της Γης, κάτι που βοηθά στη συλλογή πόρων, τις υποδομές και την ανάπτυξη. Η μείωση του κόστους εκτόξευσης έχει εξοικονομήσει στην εταιρεία πολλά χρήματα που χρησιμοποιούνται για την ασφάλεια των επιβατών στους εσωτερικούς χώρους.

Θα λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και θα περιστρέφεται σε υψηλές ταχύτητες για να παρέχει άφθονο τεχνητό βάρος στους επισκέπτες για μια άνετη διαμονή. Μπορεί να φιλοξενήσει 280 επισκέπτες και 112 μέλη πληρώματος ταυτόχρονα, όπως αναφέρει το ArchDaily.

Η φυσική που χρησιμοποίησαν είναι παρόμοια με την περιστροφή νερού σε έναν κουβά, ο οποίος αν και μπορεί να περιστρέφεται κυκλικά, το νερό παραμένει ακίνητο. Έτσι ακριβώς θα λειτουργήσει η βαρύτητα στον διαστημικό σταθμό. Με αυτόν τον τρόπο, τα δωμάτια θα έχουν ντους και τουαλέτες παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται στη Γη.

Η πολυτελής βίλα θα μπορεί να νοικιαστεί για μια εβδομάδα ή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή ακόμα και να αγοραστεί – διαθέτει κουζίνα, υπνοδωμάτια και τρία μπάνια-.  Το Hotel Suites προσφέρει επίσης ιδιωτικά μπάνια και καταλύματα για ύπνο σε φθηνότερη τιμή σε σύγκριση με τις βίλες.

Τι άλλο θα μπορείς να κάνεις στο διάστημα

Ωστόσο, αν δεν θέλετε να μείνετε εκεί, τότε μπορείτε να επιλέξετε τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες του Voyager, που δεν είναι δυνατές στη Γη. Μέσα σε αυτές βρίσκονται οι διαστημικοί περίπατοι, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να απολαύσουν μια κρυστάλλινη θέα της Γης και του διαστήματος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Orbital, John Blincow, ενδιαφέρεται για ένα πακέτο ψυχαγωγίας όπου μουσικοί καλλιτέχνες, όπως ο Sting, μπορούν να παίξουν live. Σύμφωνα με το Architectural Digest, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προτεινόμενες δραστηριότητες είναι το μπάσκετ, καθώς οι επισκέπτες μπορούν να εκπληρώσουν τις φαντασίες τους και να πηδήξουν πέντε φορές ψηλότερα. Η έλλειψη βαρύτητας είναι αυτή που αλλάζει τα πάντα και τα κάνει πιο ενδιαφέροντα.

Στα σχέδια είναι να προλάβουν κορυφαίους σεφ από όλο τον κόσμο. Καθώς η παραδοσιακή διαστημική εμπειρία είναι ένας ελκυστικός παράγοντας, η OAS έχει σχέδια να προσφέρει το συνηθισμένο διαστημικό φαγητό. Το πλήρωμα θα εφοδιάζει το εστιατόριο με το περίφημο παγωτό και ακόμη και του χυμού «Tang».

Αφού σχεδιαστεί, οι μονάδες του Διαστημικού Σταθμού Voyager θα κοστίσουν δισεκατομμύρια δολάρια για να σταλούν στο διάστημα, ωστόσο η εταιρεία σχεδιάζει να αποζημιώσει τα έξοδα με τις χρεώσεις διαμονής. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Travel And Leisure , θα κοστίσει 5 εκατομμύρια δολάρια για μια διαμονή τρεισήμισι ημερών. Αν και το κόστος μπορεί να φαίνεται ακριβό, είναι φθηνότερο από τις χρεώσεις 55 εκατομμυρίων δολαρίων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.