Εργοστάσιο κατασκευής προηγμένων ημιαγωγών θα κατασκευάσει στην ευρύτερη περιοχή του Όστιν του Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών η νοτιοκορεατική εταιρεία Samsung Electronics. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση του τεχνολογικού γίγαντα, εν μέσω παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών. Η αξία του εργοστασίου θα αγγίξει τα 17 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ θα δημιουργηθούν 2.000 θέσεις εργασίας, όπως αναφέρει η Guardian.

Η νέα εγκατάσταση της Samsung θα κατασκευάζει προϊόντα που βασίζονται σε προηγμένες τεχνολογικές διεργασίες για να εφαρμοστούν σε τομείς όπως οι κινητές συσκευές, το 5G, οι υπολογιστές υψηλής απόδοσης (HPC) και η τεχνητή νοημοσύνη (AI). Η Samsung συνεχίζει τη δέσμευσή της για υποστήριξη των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο, κάνοντας την προηγμένη κατασκευή ημιαγωγών πιο προσιτή και καλύπτοντας την αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας.

«Με τη δημιουργία μιας νέας μονάδας παραγωγής στο Τέιλορ, η Samsung θέτει τις βάσεις για ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο στο μέλλον μας», δήλωσε ο Kinam Kim, Αντιπρόεδρος του τμήματος Device Solutions της Samsung Electronics. «Εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη παραγωγική ικανότητα, θα είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τις ανάγκες των πελατών μας και να συμβάλουμε στη σταθερότητα της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού ημιαγωγών. Επίσης, είμαστε περήφανοι που δημιουργούμε περισσότερες θέσεις εργασίας και υποστηρίζουμε την εκπαίδευση και την ανάπτυξη ταλέντων για τις τοπικές κοινότητες, καθώς η Samsung γιορτάζει τα 25 χρόνια κατασκευής ημιαγωγών στις ΗΠΑ».

https://www.intronews.gr/9011-2-nasa-asteroeidi-gi-mellontikes-apeiles

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν το 2022, ενώ αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στο δεύτερο μισό του 2024. Το εργοτάξιο στο Τέιλορ θα εκτείνεται σε περισσότερα από 5 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα και αναμένεται να αποτελέσει τη βασική τοποθεσία παραγωγής ημιαγωγών της Samsung παγκοσμίως, μαζί με την τελευταία γραμμή παραγωγής στο Pyeongtaek της Νότιας Κορέας.

«Εταιρείες όπως η Samsung συνεχίζουν να επενδύουν στο Τέξας λόγω του επιχειρηματικού κλίματος παγκόσμιας κλάσης και του εξαιρετικού εργατικού δυναμικού μας», δήλωσε ο κυβερνήτης του Τέξας, Greg Abbott. «Η νέα μονάδα παραγωγής ημιαγωγών της Samsung στο Τέιλορ θα προσφέρει αμέτρητες ευκαιρίες στο εργατικό δυναμικό της περιοχής και τις οικογένειές τους και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη συνεχιζόμενη εξαιρετική πορεία μας στη βιομηχανία ημιαγωγών. Ανυπομονώ να επεκτείνουμε τη συνεργασία για να παραμείνει η πολιτεία του Τέξας ηγέτης στην προηγμένη τεχνολογία, αλλά και μια δυναμική οικονομική δύναμη».

Παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών

Η Samsung εξέταζε και περιοχές στην Αριζόνα και στη Νέα Υόρκη, ωστόσο όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της εντέλει επέλεξε το Τέιλορ, καθώς διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές, έχει τη στήριξη της τοπικής κυβέρνησης και βρίσκεται σχετικά κοντά στην άλλη μονάδα που διαθέτει στο Όστιν επίσης στην πολιτεία του Τέξας.

Η κίνηση αυτή της εταιρείας, έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία καταγράφεται έλλειψη σε ημιαγωγούς σε ολόκληρο τον κόσμο και η κυβέρνηση Biden έχει χαρακτηρίσει τον εν λόγω κλάδο ως πεδίο στρατηγικού ανταγωνισμού με την Κίνα. Στο πλαίσιο αυτό η Ουάσιγκτον έχει δεσμευθεί για δισ. δολάρια σε χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, προκειμένου να στηριχθεί η παραγωγή ημιαγωγών.

https://www.intronews.gr/8979-2-space-sation-voyager-xenodocheio-2027

Η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών έχει προκαλέσει μεγαλά προβλήματα στους κατασκευαστές, από αυτοκινητοβιομηχανίες που αναγκάστηκαν να αναστείλουν την παραγωγή έως την προειδοποίηση της Apple ότι οι αποστολές iPhone θα καθυστερήσουν.
Τον Ιούνιο ο πρόεδρος Joe Biden παρουσίασε μια σαρωτική πρωτοβουλία για να εξασφαλίσει στη χώρα τις αναγκαίες και καίριες προμηθευτικές αλυσίδες, συμπεριλαμβάνοντας πρόταση για κονδύλια 52 δισ. δολαρίων με στόχο την ενίσχυση της κατασκευής ημιαγωγών.