Οι hackers γνωστοί ως «Anonymous» κήρυξαν «cyber war» στη Ρωσία, μετά από την εισβολή στην Ουκρανία. Η ομάδα με μάσκες του Guy Fawkes, έχουν σαν αποστολή «ένα καλύτερο μέλλον για την ανθρωπότητα». Αυτό προφανώς και δεν συμπεριλαμβάνει τον Vladimir Putin. Η ομάδα μέσα από ένα tweet έκανε ξεκάθαρες τις προθέσεις το βράδυ της Πέμπτης.

Μέσω του @YourAnonNews , έγραψαν: «Η ομάδα των Anonymous βρίσκεται επίσημα σε κυβερνοπόλεμο εναντίον της ρωσικής κυβέρνησης». Μέσα σε 30 λεπτά από την ανακοίνωσή τους, είπαν στους 6,5 εκατομμύρια ακόλουθους τους στο Twitter, ότι είχαν «ρίξει» το site του τηλεοπτικού καναλιού RT που υποστηρίζεται από τη Ρωσία, το οποίο εκπέμπει και στη Βρετανία. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι αρμόδιοι επανέφεραν τον ιστότοπο και λειτουργούσε κανονικά μετά.

Το δίκτυο του RT ανέφερε ότι δέχθηκε κυβερνοεπιθέσεις, την Πέμπτη (24/02), σε διάφορους ιστοτόπους τους. Περίπου το 27% των IP διευθύνσεων των επιθέσεων, βρίσκονται στις ΗΠΑ.

Oι Anonymous δημιουργήθηκαν το 2003 και έγιναν περισσότερο γνωστοί, μετά από φάρσες που έκαναν στον Hal Turner, αλλά και από τις επιθέσεις στο διάστημα του Δεκεμβρίου 2006 – Ιανουαρίου 2007. Η επίσημη ιστοσελίδα του Turner καταρρίφθηκε και ο Hal έκανε αγωγή κατά των ιστοσελίδων που είχαν οι Anonymous: 4chan, 7chan και 420chan. Ακούστηκαν για πρώτη φορά στον ραδιοφωνικό σταθμό KTTV Fox 11, ενώ πολλοί τους αποκαλούσαν «τρομοκράτες».

Photo: Unsplash.com/ tarik-haiga